Visit my YouTube channel here.

The Mummy Returns (2001)

the mummy returns

Oh no, not these guys again.

Etter suksessen med den første filmen, kom det ikke som noen stor overraskelse at en oppfølger ville komme. The Mummy Returns har et større budsjett, og dessverre ble store deler av budsjettet brukt til effekter. Denne filmen er fylt opp til randen med effekter. Noen av effektene er veldig bra, andre effekter er rett og slett elendige. Ta f.eks. vannscenen der Imhotep former vannet som sitt hode og sluker luftskipet. Scenen er prikk lik sandscenen i den første filmen, bare at her er effektene elendige. Det er mange andre eksempler i The Mummy Returns.

Det The Mummy Returns mangler, er oppbyggingen til The Mummy. The Mummy var spennende, og man ble bedre kjent med rollefigurene. Her er det action hele tiden, og karakteroppbyggingen må lide for det. Kunne regissør Stephen Sommers tatt det litt roligere i starten og laget en atmosfære som i den første filmen, så hadde The Mummy Returns blitt en bedre film enn det sluttresultatet ble.

Det merkes godt at manusforfatterne hadde idetørke når de skrev manus til The Mummy Returns. Historien er prikk lik The Mummy. Istedenfor for at det er Evelyn som har blitt kidnappet av Imhotep, så er der sønnen Alex. Nå forfølger ikke heltene Imhotep med fly. Flyet er byttet ut med et gammelt luftskip. Kronen på verket er sandhodet som har blitt byttet ut med et vannhode.

The Mummy Returns er en helt greit popcornfilm. Den har sine svakheter, men klarer likevel å underholde.

7

2 thoughts on “The Mummy Returns (2001)”

  1. hvis du i det hele tatt er intressert i å se den, kan du anmelde den siste mummy-filmen? husker ikke helt hva den het ved siden av mummy, men med jet lie og michelle yo tror jeg 🙂

    1. Har sett og skrevet om den. Skal legge den ut i løpet av uken. The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor er navnet, og det er riktig at Jet Li og Michelle Yeoh er med i den. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.