Visit my YouTube channel here.

Mary Poppins Returns (2018)

Så dukker hun opp igjen, dama med paraplyen.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk Dolby Digital Plus 7.1, Norsk Dolby Digital 5.1

Familien Banks kan miste hjemmet sitt, men da dukker det opp en svevende dame med paraply som skal redde dem og ikke minst finne seg selv igjen.

Mary Poppins Returns er regissert av Rob Marshall (Chicago, Into the Woods) og i hovedrollene finner vi Emily Blunt, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Julie Walters og Colin Firth.

Dette er selvfølgelig en film i samme gate som originalfilmen, den blir veldig lik i det meste den foretar seg. Det skal sies at jeg ikke er fan av den maniske klassikeren.

Men en ting er sikkert, sangnumrene i Mary Poppins Returns er mye dårligere enn de vi fikk se og høre i originalen. Det blir masete og urytmisk i beste Rob Marshall-stil. Tenk på den forferdelige Into the Woods som hadde grusomme sangnumre! Jeg skjønner ikke helt hvorfor Rob Marshall har fått en karriere som filmregissør i Hollywood, mannen er tonedøv!

Men en grei film for de aller yngste barna, det er Mary Poppins Returns. Det er en enkel og fargerik film som bommer på det jeg mener er viktig i denne type filmer, nemlig å skape en herlig fantasiverden når Mary Poppins tar med seg ungene i Banks-familien til forskjellige fantasiverdener. Det hele blir for tamt og sterilt, hvor er magien og den store eventyrfølelsen som ungene og som vi seere skal oppleve sammen med dem?

Emily Blunt som Mary Poppins fungerer ikke så bra i mine øyne. Med tanke på hennes rolle i grøsserfilmer, og ikke minst hennes rolle i Edge of Tomorrow, så er hun for hard og kald til å spille en varm og sjarmerende rolle som dette. Hun er en knallgod skuespiller, men hun har ikke varmen som trengs i denne lette familiefilmen. Blikket hun sender ungene kan minne meg om et blikk som kan drepe, ikke smelte et hjerte.

Jeg følte ikke det samme maset i Mary Poppins Returns som jeg gjorde når jeg så originalfilmen. Jeg ble ikke like sliten og ør i hodet, men et familiemesterverk er ikke Mary Poppins Returns, det er karakterene for svake til.

Ekstramateriell:
Sing-Along Mode
Back to Cherry Tree Lane: Dick Van Dyke Returns (5 minutter)
Practically Perfect Bloopers (2 minutter)
The Musical Numbers of Mary Poppins Returns (18 minutter)
Deleted Song – “The Anthropomorphic Zoo (5 minutter)
The Practically Perfect Making of Mary Poppins Returns (24 minutter)
Deleted Scenes (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.