Visit my YouTube channel here.

Bates Motel: Season 5 (2017)

Hvem kan stoppe Norman Bates?

Den siste sesongen av Bates Motel består av 10 nye episoder. Nå er det hele over, og jeg var selvfølgelig spent på den siste sesongen og hvor reisen ville ende for vår kjære Norman Bates.

Nå er det vel ikke så mange TV-serier som klarer å tilfredsstille sine seere når man avslutter en lengre serie. Selv følte jeg at den femte sesongen av Bates Motel var passende og litt overraskende, for jeg trodde at serien ikke ville ta sjanser og at den ville koble seg til klassikeren til Alfred Hitchcock, Psycho, når det gjaldt skjebnen til Norman Bates. Men på det punktet overrasker Bates Motel som serie, noe som også var lurt.

I denne sesongen så har vår kjære Norman Bates havnet i en psykose han ikke lenger klarer å komme seg ut av. Han vet ikke lenger hva som er virkelighet og fantasi, og spørsmålet er hvor lenge han klarer å holde sin mørke hemmelighet skjult for resten av omverdenen. Man føler nå at han er en fare for absolutt alle, det gjelder også for hans bror.

Dette er nok en solid sesong som har noen enkle scener jeg følte ikke helt passet, dette gjelder spesielt det som skjer med den tidligere sheriffen, Alex Romero. Jeg kunne ønsket å se en annen slutt på hans historie enn det vi fikk se. Han er ikke en dum mann, men raseri og hat kan jo gjøre en blind, sies det.

En karakter jeg aldri har likt er Chick. Han dukker opp i denne sesongen også, og han gir oss flere grunner til å misslike denne karakteren. Han hører hjemme i Twin Peaks, ikke i Bates Motel. Jeg har aldri likt denne karakteren.

Liker du Psycho og karakteren Norman Bates, så gjør deg selv en stor tjeneste å se Bates Motel. Dette er en knallgod serie med flotte rolletolkninger, og man bryr seg om enkelte karakterer og deres skjebne når Norman Bates er rundt dem. Dette er en serie jeg tror folk vil oppdage mange år etter siste episode, for det er en serie som absolutt fortjener mer oppmerksomhet og skryt. Jeg synes det er merkelig at ikke serien ikke er mer populær, for Bates Motel er en herlig og engasjerende serie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.