Visit my YouTube channel here.

The Mummy (1999)

We are in serious trouble.

I 1999 kom The Mummy ut regissert av Stephen Sommers. Mannens merittliste er ikke direkte imponerende, og filmen hadde et ganske stort budsjett. Man kan si at filmstudioet tok en sjanse med Stephen Sommers. Men filmen gjorde det kjempebra og ble en kassasuksess. Etter The Mummy kom The Mummy Returns og prequelen til denne serien The Scorpion King med Dwayne Johnson aka The Rock.

Det er ganske mange personer som man blir litt kjent med i denne filmen, noe som kunne ha blitt litt rotete og forvirrende. Stephen Sommers klarer denne jobben utmerket og ikke minst skuespillerne. For det er sjeldent at så mange skuespillere klarer å levere, men det klarer de i The Mummy. Du kan lett se at de trives i hverandres selskap. Brendan Fraser som Richard er en røffere utgave av Indiana Jones og fungerer ypperlig i denne rollen. Mannen som stjeler showet er Kevin J. O’Connor som Beni. Han skiller seg ut her. For en liten jævel for å si det mildt! Den stemmen, personligheten og ikke minst den pornobarten. Mannen sprudler i denne rollen.

Effektene i filmen er veldig bra, det skulle bare mangle med dette budsjettet. Noen svakheter er det, men det er noe av det bedre innen cgi jeg har sett når man tenker på at filmen ble laget i 1999. Filmen går virkelig unna og det er aldri noe dødtid her. Actionscener som stikker seg ut er sandstormen i ørkenen der flyet blir slukt av Imhoteps hode. Den scenen er veldig bra laget.

The Mummy er en veldig bra eventyrfilm. Savner du Indiana Jones og hans eventyr, ja da er denne filmen midt i blinken. The Mummy er en skikkelig eventyrfilm som byr på mye moro.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.