Visit my YouTube channel here.

Tarzan (1999)

tarzan

I Afrikas jungel finner en gorilla et menneskebarn som den fostrer opp som sitt eget barn. Menneskebarnet får navnet Tarzan, og som vi alle vet blir han apenes konge. I jungelen finnes det mange farer, og menneskerasen er en av de største truslene, men Tarzan vil også treffe kvinnen i sitt liv, nemlig Jane.

Tarzan er en film jeg har hatt lyst til å se lenge. Det er veldig mange Walt Disney animasjonsfilmer som kom ut på 90-tallet som jeg ennå ikke har rukket å se. Tarzan mener mange er en av dårligste filmene som kom ut det tiåret. Av de filmene jeg har sett så mener jeg at dette er bare er tull, for Tarzan har veldig mange av ingrediensene som en ekte familiefilm trenger. Og det viktigste er at man aldri tenker på klisjeene, man blir bare mye på eventyret med et stort smil. Selv ble jeg forelsket i Tarzan og universet handlingen finner sted i.

Etter en veldig god og mørk åpning blir filmen mer sprudlende når unge Tarzan forsøker å bli akseptert i gorillaflokken. Selvsagt benytter Tarzan seg av den vanlige formelen når karakterbyggingen skjer, men det virker fremdeles da mange av dyrene har sine personligheter og jungelen føles veldig levende ut.

Tarzan sprer glede veldig mye av veien, men skurker vil alltid finnes, selv i jungelen der mennesker nesten ikke har satt sine føtter. Som i starten blir filmen mørkere mot slutten. Vi får da se en trist scene som alltid vil være trist, selv om vi har sett det før i veldig mange andre filmer.

Animasjonen er fantastisk, spesielt når Tarzan beveger seg hurtig gjennom jungelen. Disse sekvensene ble jeg mektig imponert over, alt flyter så bra og koreografien er perfekt. Skuespillerne som låner bort sine stemmer til de forskjellige karakterene på skjermen er også veldig solide, jeg ble faktisk imponert over hvor god jobb de gjorde. Jeg dro heller ikke kjensel på skuespillerne som lånte bort stemmene sine, de fleste kan kalles B-skuespillere, med unntak av noen få.

Tarzan har fått altfor hard medfart av mange. Dette er en veldig god animasjonsfilm som vekker følelser og glede. Jeg ble sjarmert i senk, alt fra den fargerike jungelen til de herlige karakterene og ikke minst den gode animasjonen gjør Tarzan til en vinner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: