Visit my YouTube channel here.

Cold Eyes (2013)

cold eyes

En spesialenhet i politiet jakter på en liten gruppe personer som utfører bankran og innbrudd på bestilling. Bak det hele står en farlig mesterhjerne som dreper uten å blunke.

Cold Eyes er en sørkoreansk nyinnspilling av en film som kom ut i Hong Kong i 2007 og het Eye in the Sky. Det var en helt grei thriller som hadde større potensiale enn det resultatet ble.

Cold Eyes er en bedre film sammenlignet med originalen. Selv med en halvtime mer i spilletid, er Cold Eyes mer intens og hardtslående under actionscenene. Cold Eyes ser veldig bra ut, sørkoreanerne kan dette med å lage lekre, visuelle filmer. Filmen har tre av de beste skuespillerne i Sør-Korea, og det var spesielt morsomt å se smukkasen Woo-sung Jung i en skurkerolle. Han er herlig brutal når han først får litt spillerom.

Det kommer sikkert til å komme en Hollywood-versjon i nærmeste framtid. Det er noe med Cold Eyes og bruken av teknologi som tilsier det, og filmen har et ganske bra manus for seere som liker stramme, intime og intense thrillere der tiden aldri står stille.

Man bryr seg ikke så mye om karakterene, de er interessante på sin måte, men fokuset ligger ikke på karakterdybde i Cold Eyes. Dette er først og fremst en god spenningsfilm der man kan nyte atmosfæren, den gode rytmen og de vakre visuelle bildene som blir vist på skjermen.

Likte du Eye in the Sky, er jeg ganske sikker på at Cold Eyes vil falle mer i smak. Budsjettet er større, det skjer mye mer, regien er stram og skuespillerne er veldig gode i sine roller. Det var også artig at Simon Yam dukket opp mot slutten av filmen, han var lederen for spesialenheten i Eye in the Sky.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.