Visit my YouTube channel here.

Stone Cold (1991)

stone-cold.jpg

Imagine the future, Chains, ’cause you’re not in it.

Nå er det mange år siden jeg sist så Stone Cold på VHS. Jeg elsket den filmen i mine yngre dager, og jeg elsker den ennå etter et hyggelig gjensyn. Brian Bosworth er skikkelig kul i Stone Cold. Det er ikke mange som har den hårsveisen og mannen er laget av jern selv om han har noen digre hengepupper. Som skurkene finner vi William Forsythe og selveste Lance Henriksen. De passer ypperlig i disse rollene der de spiller skitne barbarer på to hjul.

Stone Cold blir aldri kjedelig, og det tar av helt på slutten. Volden er rå, actionscenene er ville og overdrevet, skurkene er ikke redde for å dø. Har jeg nevnt hårfrisyren til Brian Bosworth?

Stone Cold er en av de mest undervurderte actionfilmene jeg vet om. Jeg får nesten tårer i øynene når jeg setter meg ned med de gode gamle actionfilmene fra 80-tallet og starten av 90-tallet. Som jeg har sagt så mange ganger før, lages det ikke slike filmer lenger. Dagens actionfilmer er skikkelige pysefilmer, ihvertfall 90% av dem. Takk og pris for 80-tallet og alle kvalitetsfilmene som ble laget i actionsjangeren, der helter var laget av stål.

Live Free or Die Hard er igjen et fint eksempel på hvordan man ikke skal lage en overdrevet actionfilm. Live Free or Die Hard er for gamle bestemødre, Stone Cold er for ekte mannfolk Stone Cold gir Live Free or Die Hard et skikkelig ballespark, eller for å sitere Bennett fra Commando: John, I’m not going to shoot you between the eyes. I’m going to shoot you between the balls.

Stone Cold er en liten actionklassiker.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.