Visit my YouTube channel here.

Romancing the Stone (1984)

romancing-the-stone

En populær forfatter må reise til Colombia for å redde sin søster som har blitt kidnappet. Kidnapperne krever at hun bringer med seg et skattekart som hun skal overlevere. Forfatteren tar med seg et skattekart, men ting går ikke som planlagt og hun blir reddet av en mann som først og fremst tenker på seg selv. Sammen forsøker de å finne skatten.

Jeg husker jeg så Romancing the Stone og spesielt oppfølgeren, The Jewel of the Nile, mange ganger i min barndom. Romancing the Stone er en grei underholdningsfilm, men sammenlignet med den første Indiana Jones-filmen blir Romancing the Stone for veik.

Michael Douglas er ingen actionhelt. Han har jo null muskelmasse, kun fett og sener. Han ser ikke ut som en actionhelt i det hele tatt. Han ser også veldig gammel ut, det har han kanskje alltid gjort, men jeg synes han så litt lurvete ut i Romancing the Stone.

Det Romancing the Stone mangler er først og fremst høyere tempo og mer energi. Den tar for mange pauser underveis, tempoet er ikke høyt nok og skurken i filmen er skikkelig kjedelig. Han har bart, han er slesk og han sier ikke så mye, mer er det ikke å si om skurken.

Michael Duglas og Kathleen Turner har i det minste god kjemi, og filmen har litt sjarm hvis man liker eventyrfilmer. Men har du ikke sett filmen, ikke forvent kvaliteten man finner i de tre første Indiana Jones-filmene, budsjettet er for lavt og Michael Douglas er som sagt ikke det man forbinder med en actionhelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.