Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (2001)

Dear Mr. Potter, we are pleased to inform you that you have been accepted to Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Soon, you and your schoolmates will join us here, and your education in the magical arts will begin.

Jeg har aldri lest de to første bøkene i Harry Potter-serien. Men etter å ha sett de to første filmene i denne serien, ble jeg nysgjerrig. Resten av bøkene har jeg lest, også den aller siste boken. Skal sies at jeg skrev denne anmeldelsen for rundt 4 år siden, jeg henger bare litt etter med å få postet alle anmeldelsene mine.

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone er en god første film i en lang rekke med filmer der vi blir godt kjent med de tre vennene. Nå har jeg som sagt ikke lest de to første bøkene, men man skal ikke klage på introduksjonen av Harry Potter og hans to venner. Men det filmen lider av er en dårlig oppbygging av Professor Quirinus Quirrell. Mannen har en sentral rolle i filmen, men man ser jo ikke noe til karen i det hele tatt. Jeg tror at han er mer sentral i boken, men her blir man aldri kjent med ham i det hele tatt.

Filmens effekter er av blandet kvalitet. CGI-kvaliteten blir bare bedre og bedre for hvert år, og det er nå 10 år siden denne filmen kom ut. Så trollet i filmen er ikke direkte overbevisene. Men ellers holder filmen grei kvalitet når det gjelder CGI-effekter. Filmmusikken er fortryllende og passer perfekt bildene som blir vist på skjermen, regissør Chris Columbus skaper en eventyrlig stemning som jeg elsker, og som sikkert de yngste barna også vil like.

De er litt merkelig å se hvor store hovedrolleinnehaverne har blitt nå man ser den siste filmatiseringen i denne serien. Dette var ilddåpen for de unge barna, og de gjør en ok jobb. Ikke strålende, men heller ikke elendig. Men Daniel Radcliffe balanserer på en veldig tynn linje, og han klarer seg såvidt. Han virker fryktelig forvirret i mange scener, og man blir litt lei av å se store øyne og upassende ansiktsgrimaser. De to andre er betraktelig bedre enn den nevnte herre.

En god førstefilm som klarer å skape en magisk verden som er fascinerende, og som har en perfekt spilletid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.