Visit my YouTube channel here.

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

harry potter and the order of the phoenix

Severus Snape: I have no other stocks. You have used it all interrogating students and used the last of it on Ms. Chang. However, if you do intend to poison Potter, I assure that I have the greatest sympathy.

Når jeg var ferdig med å lese boka Harry Potter and the Order of the Phoenix visste jeg at dette var en film som ville få blandet mottakelse. Boka er lang, men det er ikke mye som skjer i den. Det hele handler om elevenes kamp mot Dolores Umbridge. Det er også noen andre småhistorier her som f.eks. hvordan Severus Snape ble mobbet av faren til Harry Potter. Nå er Harry Potter i puberteten, og han er fryktelig forvirret og sint.

Jeg ble positivt overrasket over Harry Potter and the Order of the Phoenix. Starten av filmen satt virkelig standarden i denne serien når Harry Potter og hans fetter blir angrepet av Dementors. Det visuelle er nydelig, og Harry Potter and the Order of the Phoenix er den beste visuelle Harry Potter filmen til nå. Boka var mørk, og det klarer regissør David Yates å overføre til film. Jeg ble tatt på senga hvor visuell og intens denne filmen var til tider.

Dolores Umbridge spilt av Imelda Staunton er den viktigste rollefiguren i boka, og Imelda Staunton er virkelig strålende. Nå er denne boka lang, og filmen varer kun i rundt 138 minutter. Hatet man hadde mot henne i boka blir ikke så sterkt i filmen, men du vil hate henne sterkt i filmen også. Bare ikke like mye som i boka. Hun blir ypperlig tolket av Imelda Staunton. En annen som utmerker seg og som får altfor lite spilletid er Helena Bonham Carter som Bellatrix Lestrange. Hun er helt rå når hun spiller stygge og sprø rollefigurer, og hun stjeler virkelig de få scenene hun er med i. Hun er skremmende god.

Nå var det ikke lenge siden jeg så Harry Potter and the Sorcerer’s Stone igjen, og de sentrale skuespillerne har virkelig vokst. De virker faktisk litt for store i noen scener, så det blir upassende til tider. Men det er kun i noen få scener. Har skuespillerne blitt bedre? Ja, litt. Daniel Radcliffe er ikke den beste skuespilleren. Selv om han ikke overbeviser helt, passer han i den mer mørke rollen som han spiller her. Rupert Grint som spiller Ron Weasley er veldig anonym og blek her. Nå husker jeg ikke helt hva hans rolle var i denne boka. Han sprudler i de andre filmene, nå ser han bare sliten ut. Emma Watson som Hermione Granger har ikke forandret seg mye som skuespiller. Hun var en av de bedre barneskuespillerne fra den første filmen, selv om hun har en fryktelig latter. Etter at Richard Harris døde, fikk Michael Gambon rollen som Albus Dumbledore. Jeg likte hans tolkning i Harry Potter and the Goblet of Fire, men i denne filmen ser jeg hva folk mener med at han er altfor hard og følelsesløs. Jeg savnet Richard Harris hjertevarme i denne filmen. Men i Harry Potter and the Goblet of Fire spilte han bra. Nå er det en stund siden jeg så Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Jeg kan ikke kommentere hans rolletolkning før jeg ser den igjen.

Dette avsnittet inneholder mindre avsløringer. Harry Potter and the Order of the Phoenix er en film som har mye dialog. Filmen hopper fra den ene scenen til den andre slik at småhistoriene og karakterdybden uteblir. Men jeg ble uansett underholdt. Jeg må si at sluttoppgjøret i filmen er noe av det beste jeg har sett. Desserten var selvsagt Voldermort mot Dumbledore. Det oppgjøret var noe av det råeste jeg har sett, og tok meg tilbake til Star Wars og oppgjøret mellom Luke Skywalker og Darth Vader i The Empire Strikes Back. Så bra var denne scenen, og for noen spesialeffekter!

Harry Potter and the Order of the Phoenix er som sagt en mørk Harry Potter film. Den har stemningen, spesialeffektene og det visuelle. Jeg kan ikke gi nok ros til den visuelle stilen i Harry Potter and the Order of the Phoenix. Selv med mangler er dette atter en god Harry Potter film. Nå ser jeg virkelig frem til The Half-Blood Prince som igjen blir regissert av David Yates. Jeg hadde virkelig mine betenkeligheter om han kunne mestre oppgaven. Jeg tok skammelig feil.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.