Visit my YouTube channel here.

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Harry Potter and the Goblet of Fire

Oh my god! I’ve killed Harry Potter!

Etter skuffelsen med Harry Potter and the Prisoner of Azkaban hadde jeg ikke høye forventninger når jeg puttet Harry Potter and the Goblet of Fire i DVD-spilleren. Harry Potter and the Goblet of Fire synes jeg er den beste boken i serien, da den har alt man måtte ønske seg i denne sjangeren.
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban ble regissert av Alfonso Cuarón, og etter min mening klarte denne mannen å ødelegge hele eventyrfølelsen som de to første filmene hadde. Han prøvde å modernisere Harry Potter- universet, noe som mislyktes. I Harry Potter and the Goblet of Fire er det Mike Newell som står for regien. Han klarer det kunststykket å få Harry Potter-universet til å bli magisk igjen, og Harry Potter and the Goblet of Fire er hittil den beste filmatiseringen i serien.

Skuespillerprestasjonene varierer fryktelig. Daniel Radcliffe som Harry Potter er ikke direkte en god skuespiller, men han har utseendet som passer. Av de yngre skuespillerne synes jeg Rupert Grint som Ron Weasley gjør den beste jobben. Han har alt det Daniel Radcliffe ikke har, dvs. utstråling og innlevelse.

Det som ødelegger litt av filmen er at det er så mye viktig informasjon som mangler. Man får høre litt informasjon her og der, men man får ikke forklart hva det er for noe. For de som ikke har lest boken vil nok mange sitte som et spørsmåltegn og lure på hva som foregår noen ganger i løpet av filmen. Det er litt for svakt, og det trekker ned helhetsinntrykket. Ellers er Harry Potter and the Goblet of Fire en solid film der atmosfæren er mørk og spennende, og den vinker farvel til den yngre garde. Harry Potter and the Goblet of Fire forandret retning til den mer mørke og alvorlige siden. Vi så litt av forandringen som ventet i Harry Potter and the Prisoner of Azkaban også, men det er først i Harry Potter and the Goblet of Fire at helomvendingen kommer. Filmen avslutter med et dødsfall og at vi endelig ser Lord Voldermort i sin hele skikkelse. Jeg kan ikke se for meg en annen skuespiller enn Ralph Fiennes i rollen som Lord Voldermort. Han er klart en av nåtidens beste filmskurker. Han er kald som få og oser ondskap lang vei.

8

2 thoughts on “Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)”

  1. Jeg er faktisk helt uenig med deg. Jeg syns Harry Potter and the Prisoner of Azkaban er høydepunktet i serien, mens Harry Potter and the Goblet of Fire er hvor det begynner å gå nedover. Alle filmene er selsagt bra, men jeg syns 3’eren er flinkere til å gi en sakte oppbygning, stort klimaks, og samtidig ta seg tid til karakterene og hekseverdenen. 4’eren er også bra og har veldig mye handling, men jeg syns de prioriterte vekk veldig mye av tiden til karakterene i denne filmen, de er der men mest som figurer heller enn faktiske personer. Resultatet er at hele filmen virker litt oppjaget. Men fortsatt en bra film selvsagt.

    1. Du har noen gode poeng når det gjelder Goblet of Fire og Azkaban, men jeg synes Goblet er den beste filmen sammen med Order of the Phoenix. Goblet har tempoet, og serien blir nå skikkelig mørk, egner seg ikke lenger for de yngste. Jeg har sett Azkaban rundt fire ganger, og jeg synes den visuelle stilen ble i kaldeste laget og følelsen av å være i en magisk verden er aldri helt tilstede etter min mening. Det er mitt ankepunkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.