Visit my YouTube channel here.

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

In my life I have seen things that are truly horrific. Now I know you will see worse.

Harry Potter and the Goblet of Fire er den beste boken i Harry Potter-serien. På en fin andreplass kommer Harry Potter and the Order of the Phoenix. Regissør David Yates viste at han kunne sakene sine i Harry Potter and the Order of the Phoenix. Jeg så frem til denne filmen, men hadde mine tvil om at filmatiseringen ville fungere så bra. Dessverre gjorde den ikke det.

Boken er veldig bra, men som sagt skjer det ikke så mye, og det gjør at filmopplevelsen ikke blir den beste. Det skjer ikke mye med Voldermort, vi ser ham aldri i Harry Potter and the Half-Blood Prince, ikke i voksen skikkelse, kun som barn.

Hovedfokuset er kjærlighet, og der det ble morsomt og sjarmerende i boken, blir det påtvunget og tafatt i filmen. Det er ikke noe kjemi mellom skuespillerne, da blir det kjedelig å se på to tomme kjærlighetshistorier. Jeg følte aldri at boka var tom og meningsløs, det er den ikke. Den spiller en veldig viktig brikke med tanke på slutten og forholdet mellom Harry Potter og venner.

Det skjer nesten ingenting i filmen. Spenningen og mystikken er vekk, det blir rett og slett kjedelig. Den store og dramatiske scenen på slutten fungerte ikke slik som i boken, litt mer kunne man ha fått til. Sterke følelser uteble, og det er noe som kjennetegner filmene.

Nå venter det to filmer til så er det slutt. Den siste boken var skuffende, men jeg er ganske sikker på at filmatiseringen blir bedre enn Harry Potter and the Half-Blood Prince. Det skjer litt mer, men ikke så mye i den første halvdelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.