Visit my YouTube channel here.

Sunny (2011)

Bestevenninner for livet.

Sunny er til nå den største kassasuksessen i 2011 i Sør-Korea. Filmen er enkel og ganske sjarmerende der vi følger en utvalgt gruppe som er bestevenninner når de var yngre, men som mister kontakten med hverandre når de stifter familie og prioriterer jobb foran venner.

Det er to tidsperioder vi følger dem i, fortiden og nåtiden. Den beste perioden er fortiden, skuespillerne er sjarmerende og de fleste av dem har karisma og sterke personligheter. Det blir ikke det samme når vi følger dem som voksne, sjarmen blir borte da, men det er en fin scene der de banker løs på noen skolebøller. Slåsskampene er herlige, og er helt klart filmens høydepunkter. Det er herlig å se så mye kreativitet når først jentene slår seg løs, bokstavelig talt.

Sunny er en lett og lystig dramakomedie som kvinner garantert vil elske. Nostalgi er en deilig følelse hvis man ser en film som lykkes med å gjenskape følelser man hadde når man var yngre. Følelsen av et sterkt vennskapsbånd som var ugjennomtrengelig er noe som kjennetegner den følelsen, men så kommer den forbaskede tiden og ødelegger noe av det fineste en har følt her i livet. Noen lykkes i livet, andre går hele tiden i motvind men står fremdeles på beina, mens andre gir opp og mister forstanden.

Dette er en sprudlende film med musikk som gjør deg glad, og rollefigurer det er lett å falle for, da mener jeg når vi følger gruppen Sunny når de er tenåringer. Skal jeg først sammenligne den med en annen film, så blir det Friend (2001), som er nok en film fra Sør-Korea, og en av mine favorittfilmer. Vennskap er det viktigste man har, det lærer vi fra disse to filmene, bare at Friend er for menn, og Sunny for kvinner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.