Visit my YouTube channel here.

The Big Year (2011)

the big year bd

Menn som kikker på fugler.

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger tre menn som har en stor lidenskap i livet, fugler. De konkurrerer om å se flest mulig fugler i løpet av et år. Men da må noe ofres, og kanskje noen også vinner noe?

The Big Year er en lun komediefilm med hjertevarme og litt alvor helt mot slutten av filmen når våre tre utvalgte våkner opp og skjønner hva det viktigste er i livet. Rettere sagt, to vil skjønne det, sistemann ofrer alt for å være den beste fuglekikkeren.

Dette er en tradisjonell familiefilm som kanskje det burde lages flere av om dagen. Dagens komediefilmer består mest av banning og dop, da er det deilig å sette seg ned å se en film som ikke gjør mye ut av seg. The Big Year er det den er, en varm film med hobbyentusiaster som ikke vil andre vondt, men som sårer personene som står dem nærmest. Det er ikke alltid lett å oppdage selv, så The Big Year blir også en tankevekker av en film. Det er lurt å reflektere over hva som er viktig i livet noen ganger, ta en pause og se hva som skjer rundt seg.

Det går så langt at en av dem kanskje blir en ensom mann uten familie da han er besatt på å være den beste fuglekikkeren i verden. Du er ganske stor nerd når du ikke får bestemt deg om du vil tilbringe resten av livet ditt sammen med Rosamund Pike! Seriøst, fugler eller Rosamund Pike? Hva feiler det mannen?

The Big Year er en varm og koselig film med skuespillere som har det morsomt. Når jeg ikke hatet Jack Black, så sier det sitt. Dette er en fin film for hele familien. Det er ikke den beste filmen som er laget, men den skiller seg ut da den er så varm, og normal. Hvor ble det av de normale komediefilmene?

Bilde: 7/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildekvaliteten er litt ujevn. Det går fra å være skarpt, til det mykere. Dette skjer ganske ofte, spesielt blir bildet mykere når kameraet zoomer ut. Fargene er for det meste gode, mens sortnivået er for mørkt. Totalt sett er bildekvaliteten godkjent, men den kunne vært bedre med mer stabilitet.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet benytter seg mest av senter og fronthøyttalerne, men filmmusikken bruker tildels sidehøyttalerne, men det på en forsiktig måte.

Ekstramateriell:

– Gag reel
– Deleted scenes (17 minutter)
– The Big Migration (18 minutter)
– Trailer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.