We Bought a Zoo (2011)

we bought a zoo bd

You know, sometimes all you need is twenty seconds of insane courage. Just literally twenty seconds of just embarrassing bravery. And I promise you, something great will come of it.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En familie på tre sørger over tapet av en kone og mor. Far forsøker sitt beste på å muntre opp ungene og leve så normalt som mulig, men eldstesønnen sliter mye etter tapet av sin mor. Faren bestemmer seg for å starte på nytt, det vil si å flytte. Drømmeplassen finner far, men det er et problem. Det er en klausul som sier at han må drive en zoologisk hage, og penger vokser ikke på trær. Men han gjør alt for å finne tilbake til seg selv og barna sine.

We Bought a Zoo er en konvensjonell, hjertevarmer av en film med det lille ekstra. Den ble for meg aldri kvalmende sukkersøt, jeg likte historien om en familiefar som forsøker å komme seg videre i livet når han ser at sønnen selv sliter etter morens død. Det skal sies at filmen delvis er basert på sanne hendelser, det gjør det ekstra hyggelig.

Det er en enkel historie som fungerer med gode skuespillere, og det er mye livsvilje vi er vitne til. Ja, det er kanskje litt uvirkelig at en vanlig mann uten erfaring kjøper en zoologisk hage, men mange kan likevel kjenne seg igjen der man reiser fra sitt tidligere liv og forsøker å starte opp på nytt igjen med et felles mål.

Det er mange gode skuespillere med her. De er nesten for gode da manuset begrenser deres talent, men Scarlett Johansson er pokker meg skjønn i We Bought a Zoo. Det er så herlig når hun og Matt Damon slår av en prat og man ser flørtingen til Scarlett Johansson. Det jeg ble mest skuffet over var at Patrick Fugit ikke fikk mer skjermtid og en mer sentral rolle. Det var sløseri med talent. Det skal også sies at jeg ikke ble irritert over de to barneskuespillerne. Elle Fanning regner jeg ikke med, hun er like god som en voksen skuespiller med lang fartstid i yrket. John Michael Higgins imponerte meg. Han kan faktisk bli en god skuespiller, jeg likte svært god dialogen han hadde med Matt Damon når de lufter sin frustrasjon.

We Bought a Zoo var en fin film som varmer et hjerte. Den er sjarmerende, blander drama og komedie på en god måte og skuespillerne har det morsomt. Det er ikke den dypeste filmen, det er en film for hele familien, men den blir aldri så klissete at man får brekningsfornemmelser. Det er en film som gir deg varme og livskraft.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 8/10

Bildekvaliteten er svært god til å være en dramakomedie. Bildet er naturlig, det kan være litt mykt i enkelte scener, men utendørs i dagslys er bildet skarpt og fargene er dype. Det er slik det skal være!

Dialogen er klar og tydelig. Selvsagt er det mye musikk i We Bought a Zoo, det er varemerket til regissør Cameron Crowe. Lyden er klar som dagen er lang, men jeg savnet litt mere trykk fra sidehøyttalerne slik at rommet ble skikkelig fylt opp. Lydsporet blir litt for fronttungt.

Liker du filmen, så vil ekstramaterialet på denne utgivelsen begeistre stort. Jeg vil anbefale dokumentaren som tar for seg filmproduksjon, denne dokumentaren varer i hele 75 minutter. Det er også interessant å stifte bekjentskap med den virkelige familien Mee. Man får også slettede og utvidede scener, kommentatorspor og hvordan filmmusikken ble skapt. Dette er med andre ord en fin og fyldig utgivelse, spesielt for de som liker filmen.

Ekstramateriell:
– We shot a Zoo
– Behind the Music
– Gag Reel
– Audio Commentary
– Deleted & Extended scenes
– The Real Mee

5 kommentarer til «We Bought a Zoo (2011)»

  1. Her du sett “mitt liv som hund”?
    Det var filmen som fikk meg interessert i film. JEg så den på kino når jeg var 10 år gammel, det er nok den filmen som filmatisk sett har påvirket meg mest, så jeg har en tendens til å måle alle familiefilmer opp mot “mitt liv som hund” og “the goonies”. Denne når selvfølgelig ikke opp, men er enig i at det er en god film innenfor sin sjanger. Den prøver heldigvis aldri være noe mer enn den er, som er en felle mange amerikanske filmer desverre går i. Kombinasjonen Matt Damon (brukbar skuespiller, enorm karisma) og Scarlet Johansson (brukbar skuespiller ENORM sjarm) kan aldri bli helt feil. Men ingenting når helt opp til betrakningene Ingmar gjør om livet. Uansett hvor feil alt blir, hadde nok Laika det værre, han spurte aldri om å få reise med romskip, eller mannen som på friidrets galle får et spyd gjennom seg, “han måste ha blivit fårvanad”.

    1. Nei, den har jeg ikke sett. Satt den på listen over filmer jeg må sjekke ut. Takker for tipset.

      Har du sett Hachiko: A Dog’s Story, nyinnspilling som også er regissert av Lasse Hallstrøm? Likte den bedre enn originalen, følte meg helt knust når filmen var ferdig.

  2. Jeg synes denne filmen fortjente bedre enn å bli sluppet på dvd umiddelbart. Det er ikke noe galt med den slik jeg ser det – den er kanskje ikke storartet, men den har sjarm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.