Visit my YouTube channel here.

Bernie (2011)

Møt Bernie, verdenes hyggeligste mann.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Ingen.

Bernie er basert på sanne hendelser om Bernie som jobber som begravelsesagent. Han møter en rik og forhatt enke som er ensom. Dette spesielle forholdet ender opp med at han dreper henne, og han forsøker å skjule drapet lengst mulig. For han er jo verdens hyggeligste mann som er venner med alle, og alle tror han er en perfekt mann.

Jack Black er virkelig god i denne filmen. Han er sjarmerende og ekkel, og han får synge veldig mye, noe han selvsagt liker. Morsomste er at Bernie kunne minne meg om Paul Bearer, manageren til the Undertaker (fribryter).

Bernie føltes ut som en dokumentarfilm der intervjuobjektene prater som om Bernie ikke er blant oss lenger. Dette gjør at man faller litt ut når det gjelder filmfølelsen, det føles ikke helt ut som man ser en spillefilm. Jeg likte filmen, men jeg likte ikke at halve filmen bestod av intervjuer som ødela det jeg nevnte. Og etter det jeg forstår, så er intervjuobjektene i filmen virkelige personer som kjente og møtte Bernie i virkeligheten.

Selv om Bernie i grunn er en alvorlig film siden det endte med et drap, så blir dette merkelig nok en sjarmerende film med en skrullete protagonist som sjarmerte en hel by. Og nesten alle i byen mente at han var en flott kar selv etter drapet på enken. Det blir en småabsurd opplevelse da man virkelig får se betydningen av småbyliv.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildekvaliteten er meget god med varme farger og et bra sortnivå. Filmen har for det meste et naturlig bilde som ikke er sylskarpt, men heller ikke for mykt. Fargene kan være litt for modne i enkelte scener, men totalt sett er bildekvaliteten svært god.

Dette er en dialogdrevet film, og dialogen er klar og tydelig. Sidehøyttalerne blir nesten ikke brukt i det hele tatt, så ikke forvent mye trykk i lydsporet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.