Visit my YouTube channel here.

Safe (2012)

En hardtslående engel redder en forvirret, kinesisk jente.

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Ingen.

Et matematisk geni med meget god hukommelse blir kidnappet av den kinesiske triaden, og en slåsskjempe blir hennes beskytter. Slåsskjempen har gitt opp livet, men hun gir ham viljen til å leve igjen.

Safe var en film som tok meg tilbake til 80-tallet og starten av 90-tallet når Steven Seagal herjet som verst. Historien er enkel med en ukjent mann som nesten har gitt opp livet etter at den russiske mafiaen drepte hans kone, men så redder han en ung jente som viser seg å være en levende kalkulator og minnebrikke for triaden.

Safe er en enkel film der så å si alle karakterene er skurker eller korrupte politikere og politimenn. Filmen blir aldri kjedelig, men det skjer faktisk litt for mye rundt hovedhistorien som plutselig tar flere avstikkere som roter til rytmen.

Ungen som spiller den levende kalkulatoren er elendig, det kan man si om alle de asiatiske skuespillerne i filmen. Jason Statham må faktisk spille litt. Han feller en halv tåre, og da ble også jeg rørt til tårer, problemet er at jeg ikke har så mye tårevæske. Actionscenene er greie nok, men de blir selvsagt ødelagt av for rask klipping og ustødig kamera som er overalt når det blir hektisk på skjermen.

Er du ute etter en enkel actionfilm som Steven Seagal kunne hatt hovedrollen i, så er Safe verdt å sjekke ut. Men den roter det til litt for mye mot slutten med for mange avstikkere fra hovedhistorien. Men dette er klart en av de beste filmene som Jason Statham har medvirket i de siste årene, her er han herlig tøff og brutal.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildekvaliteten er god og ren. Det er ikke et naturlig bilde vi får se, her blir det brukt filter som noen ganger gjør at sortnivået ikke helt er på topp og noen farger blir veldig varme. Ellers er det lite å utsette på bildekvaliteten.

Jeg ble litt skuffet over lydsporet. Dialogen er litt lav, det gjelder hele lydsporet, så jeg måtte skru opp lyden noen desibel høyere enn vanlig. Selv om lydsporet er rent, så mangler det dynamikk i skuddvekslingene. Jeg forventet et mer aggressivt og lekent lydspor.

En kommentar til «Safe (2012)»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: