Visit my YouTube channel here.

The Descendants (2011)

Don’t be fooled by appearances. In Hawaii, some of the most powerful people look like bums and stuntmen.

Bildeformat: Widescreen 2.40:1
Lydformat: 5.1 DTS HD, DD 5.1
Tekster: Norsk, svensk, dansk, finsk, engelsk
Ekstramateriell: A Conversation with George and Alexander. Working With Alexander. Hawaiian Style. The Casting Process. The Real Descendants. Working With Water. Music Videos. Waiting for the Light. Deleted Scenes. The World Parade – Hawaii (Silent Film).

Etter en alvorlig båtulykke havner kona til Matt King i koma. Han får beskjed om at det ikke er noe håp for at hun vil våkne igjen, så han tar den tunge beslutningen med å koble fra maskinene som holder henne i live. Men før det tar han med seg sine to døtre og en idiot på en reise for å gi beskjed til de som stod familien nærmest at han har bestemt seg for å gi slipp på henne. Plutselig kommer den eldste datteren med en sjokkerende nyhet, og Matt King får en ny agenda som ikke er lett å ordne opp i da følelsene lett kan ta overhånd.

2011 har jammen meg vært et av de sterkeste filmårene siden et nytt århundre startet. The Descendants har i starten mye mørk og upassende humor jeg elsker. Så roer det seg ned i den andre halvdelen, og øynene som lyste opp av all særheten blir tårefylte. Så kommer rulleteksten, og jeg sitter en stund i godstolen og sorterer inntrykkene og tenker på japansk film.

Det jeg satt og følte var at The Descendants var en typisk japansk film. Vakre bilder, et vanskelig tema blander komikk og ubehagelige situasjoner. Jeg koste meg virkelig da, siden jeg elsker japanske dramakomedier.

Skuespillerne er gode. Nick Krause er herlig dum og god som den nye Keanu Reeves. For en herlig og fordummende rolletolkning! Shailene Woodley imponerer også når hun bryter i sammen, du tror virkelig på hennes sorg og frustrasjon. George Clooney gjør selvsagt ikke noe galt. Han vet knappene han skal trykke på i de forskjellige scenene. Han er mannen som får deg til å smile når han løper og serverer herlige ansiktsuttrykk. Den første løpeturen er genial, og scenen som følger etter er ubehagelig intens.. Samtidig er den morsom når George Clooney forteller sannheten, det er sårt og morsomt hele veien.

The Descendants er en herlig dramakomedie som har det meste. Det er en god grunn til at filmelskere alltid venter og ser frem til en film når regissøren heter Alexander Payne. Med The Descendants har han laget en film med god dialog, artige rollefigurer og en herlig, avslappende atmosfære som viser oss litt av baksiden på Hawaii. Vi slipper heldigvis de verste turiststedene. Kombinert med et alvorlig tema, er dette en film som vil treffe mange seere samtidig. Du vil le, og tårer vil trille. Dette er etter min mening en perfekt film.

Bilde 10/10: Bildekvaliteten er perfekt. Et naturlig bilde med flotte farger som viser Hawaii i all sin prakt. Denne filmen må oppleves på Blu-ray Disc!

Lyd 8/10: Dialogen er klar og tydelig, det er svært lite aktivitet i sidehøyttalerne.

Ekstramateriell 7/10: Her er det ganske mye forskjellig. Noe av det er ikke så interessant når det gjelder historien og det kulturelle. Det beste er å se og høre Alexander Payne, den mannen er en perfeksjonist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.