Visit my YouTube channel here.

Filmåret 2011: Topp 10

Favorittfilmer 2011.

Som vanlig er jeg litt sent ute med ut årslisten. Grunnen til det er at jeg alltid forsøker å se de fleste filmene jeg ser mest fram til før jeg setter opp listen. Jeg har selvsagt skrevet anmeldelser av alle filmene på listen, perfeksjonist som jeg er.

Filmåret 2011 var et sterkt filmår som jeg tror vil bli vanskelig å overgå med det første. Det skjer ikke ofte at jeg gir toppkarakter til hele tre filmer i et filmår, og det var hele 24 filmer som fikk karakter 8 og høyere. Kun filmer som har fått karakter 8-10 er med på listen. Jeg tror ikke jeg vil oppleve et slikt filmår igjen med det første, 2012 ser ganske svakt ut så langt.

Det asiatiske filmåret var svakt, kun en film kom inn på listen, heldigvis er I Wish et lite mesterverk. Ellers var det ikke mye å rope hurra for, dessverre. The Raid Redemption må selvsagt nevnes, men den kom ikke inn på topp 10 listen.

Jeg har valgt å lage en topp 10 liste, og det kommer jeg til å holde meg til, selv om det er mange gode filmer her. De andre filmene som ikke fikk plass på listen finner du nederst i artikkelen, de er ikke rangert. Min topp 10 liste er basert på mine beste filmopplevelser og filmene jeg har lyst til å se igjen.

Den beste filmen jeg så i 2011 var Drive. Det var en fantastisk filmopplevelse som jeg ikke opplever så ofte lenger da jeg ser for mye film. Den filmen er det jeg kaller film av ypperste sort. På en andreplass så finner vi I Wish fra Japan, en fantastisk sjarmerende film med knallgode barneskuespillere som virkelig tok meg tilbake til barndommen. Og på en tredjeplass så finner vi The Descendants, en morsom og trist film der George Clooney virkelig spiller på alle strengene han har.

1. Drive
2. I Wish (Japan)
3. The Descendants
4. Moneyball
5. Rise of the Planet of The Apes
6. 50/50
7. X-Men: First Class
8. Rango
9. Super 8
10. Take Shelter

Andre gode filmer:

Carnage
Shame
The Hunter
Warrior
Once Upon a Time in Anatolia
We Bought a Zoo
A Seperation
The Devil’s Double
Page Eight
Hodejegerne
The Guard
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Terri
The Raid Redemption

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.