Visit my YouTube channel here.

Filmåret 2009: Topp 15

Topp 15.

Filmåret 2009 var et ganske sterkt filmår der fire filmer skilte seg klart ut. Det ble ingen filmer som fikk full pott på karakterskalaen. De fire øverste fikk karakter 9, resten fikk 8. Jeg hadde 25 filmer på listen, så 10 måtte vekk.

Den beste filmopplevelsen fikk jeg av Thirst. En nydelig, humoristisk og ikke minst en blodig film som viser at Chan-wook Park er tilbake. Det stod mellom Thirst og Breathless som rørte meg på det sterkeste, så filmindustrien i Sør-Korea klarer fremdeles å levere selv om det kommer mye dritt også. A Pierrot tar opp vanskelige spørsmål og er en film noe utenom det vanlige. Män som hatar kvinnor var en mørk opplevelse med en atmosfære jeg elsker.

1. Thirst (Sør-Korea)
2. Breathless (Sør-Korea)
3. A Pierrot (Japan)
4. Män som hatar kvinnor (Sverige)
5. Crazy Racer (Kina)
6. Castaway on the Moon (Sør-Korea)
7. A Serious Man (USA)
8. Coraline (USA)
9. Fantastic Mr. Fox (USA)
10. The Cove (USA)
11. Mary and Max (Australia)
12. Moon (England)
13. City of Life and Death (Kina)
14. State of Play (USA)
15. Observe and Report (USA)

3 thoughts on “Filmåret 2009: Topp 15”

 1. Jeg ble litt inspirert, så tenkte jeg skulle dele mine tanker på de 10 mest møkka filmene i 2009.

  10 – G.I. Joe: The Rise of Cobra
  9 – Saw VI
  8 – 2012
  7 – New Moon
  6 – Harry Potter og Halvblodsprinsen
  5 – Star Trek VI
  4 – Knowing
  3 – Den fantastiske historien om Benjamin Button
  2 – Den Rosa Panteren 2
  1 – Avatar

  Så en liten kommentar til min egen liste. Den fantastiske historien om Benjamin Button er vist likt av alle andre en meg. Så kan jo hende jeg tar feil, men jeg tar heller feil en å se filmen igjen.

  1. Er listen basert på skuffelser etter at du har hatt forventninger til filmene?

   Har nesten sett alle filmene på listen din untatt Avatar og Den Rose Panteren 2 (som jeg heller aldri kommer til å se, tror jeg). Benjamin Button var en skuffelse, enig, men jeg kunne ikke gitt den bunnkarakter, til det har jeg sett for mye møkk i livet.

   Filmer fra 2009 jeg gav 1 i karakter er følgende:

   Gamer
   Gokusen: The Movie,
   Jennifer’s Body
   Sorority Row
   The Haunting in Connecticut
   The Last House on the Left
   The Proposal
   The Unborn
   Wrong Turn 3: Left for Dead

   Fin drittliste.

 2. Nei, ikke etter forventinger (Minus Avatar og Button) Når det gjelder din liste må jeg trekke frem Gamer og Jennifers Body. Det er KREM eksempler på møkka filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.