Visit my YouTube channel here.

Filmåret 2010: Topp 11

Filmåret 2010.

Listen er ganske enkel. Filmer som har fått karakter 8-10 er på denne listen. Anmeldelser av alle filmene finner du på bloggen.

2010 var ikke det beste filmåret. Det ble tre filmer som fikk karakter 9, resten fikk karakter 8. Er noen filmer jeg er litt usikker på om fortjener 8, gjelder Snabba Cash, Cemetery Junction og The Stool Pigeon. Men uten disse filmene hadde jeg kun hatt en topp 8 liste, så det sier seg selv at siden filmåret 2010 var ganske svakt, kan man lett bli overveldet av å se noen filmer som endelig begeistret meg litt. Men tiden vil vise om de fortjener å være på listen.

Førsteplassen stod mellom to filmer, Confessions og Winter’s Bone. Confessions trakk det lengste strået, det er en annerledes hevnfilm som jeg aldri kommer til å glemme. Nydelig fotografert og temaet i filmen er så brutalt og hjerteskjærende. Det er helt klart den filmen jeg vil huske i lang tid.

Winter’s Bone byr på litt av det samme som Confessions der vi befinner oss i en kald verden der man ikke kan forvente så mye hjelp fra andre. Jennifer Lawrence bærer denne filmen strålende, vakker og tøff og ikke minst en strålende rolletolkning.

Tredjeplassen er tvert det motsatte av Confessions og Winter’s Bone. En fargerik og sprudlende film som vant mitt hjerte med sin kreativitet og livsglede, man blir glad av å se filmer som Scott Pilgrim vs. the World. Og Michael Cera er ikke like irriterende som vanlig, det er jo faktisk deilig å se Mr. Burns fra The Simpsons få grisebank.

Mine favorittfilmer i 2010 var:

1. Confessions (Japan)
2. Winter’s Bone (USA)
3. Scott Pilgrom vs. The World (USA/UK/Canada)
4. How to Train Your Dragon (USA)
5. Inception (USA)
6. Aftershock (Kina)
7. Hævnen (Danmark/Sverige)
8. True Grit (USA)
9. Snabba Cash (Sverige)
10. Cemetery Junction (UK)
11. The Stool Pigeon (Hong Kong)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.