Visit my YouTube channel here.

Winter’s Bone (2010)

Velkommen til et kaldt samfunn.

Winter’s Bone har av filmkjennere blitt kåret til en av de beste filmene i 2010. Jeg sier meg enig. Dette er en enkel, men gripende historie om en unge jente som prøver å finne sin far før familien blir kastet ut av sin bolig. Men en psykisk syk mor og to søsken, må hun finne ut hvor faren er før alt går til helvete. Veien er lang og farefull med skitne og ekle fjellmenn og fjellkvinner som dyrker marihuana, selv ikke familiemedlemmer kan man stole på.

Først og fremst må jeg nevne Jennifer Lawrence. Hvem hun er, vet jeg ikke. Jeg har ikke sett noen filmer hun har medvirket i, men hun vil bli stor hvis hun holder hodet kaldt og velger ut roller med omhu etter denne strålende rolletolkningen. Hun skal spille Mystique i den kommende filmen X-Men: First Class. Hun fortjener en Oscar-nominasjon for rolletolkningen i Winter’s Bone. Hun og John Hawkes stjeler showet, sammen er de dynamitt!

Historien er enkel, atmosfæren er skitten og truende der stakkars Ree Dolly gjør alt for å finne sin far som er sporløst forsvunnet. Ryktene går, har han rømt, eller har noe annet skjedd? Ree Dolly kan ikke stole på noen, samfunnet hun lever i er hardt og kaldt. Selv familiemedlemmer gir en henne en kald skulder, de sier at hun skal la ting være. Det er lett å si når hun er iferd med å miste hjemmet sitt. Nerven er til å ta og føle på, det er spennende hver gang hun oppsøker noen nye karakterer. Ryktene om personene hun skal treffe gjør at Winter’s Bone hele tiden er spennende. Ree Dolly gir aldri opp, hun oppsøker trøbbel selv om hun vet at det kan koste henne livet. Hun har ingenting å tape. Denne type rollefigurer elsker og respekter jeg. Her har vi en jente med bein i nesa!

Winter’s Bones blir aldri kjedelig. Jeg vet godt når jeg ser noe spesielt når to skuespillere trollbinder meg. Tiden står stille, jeg ble helt oppslukt i dette lille samfunnet som føltes ut som helvete på jord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.