Visit my YouTube channel here.

Captain America: The Winter Soldier (2014)

captain america the winter soldier

En gammel kjenning av Captain America dukker opp.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Captain America er på rømmen fra S.H.I.E.L.D. Samtidig dukker det opp en gammel kjenning som han trodde var død.

Den første filmen syntes jeg var elendig, den hadde sine generiske problemer. Joe Johnston som regisserte den første filmen har blitt byttet ut med Anthony Russo og Joe Russo. Jeg vet ikke hvorfor han ble byttet ut, kanskje det var for å spare litt penger eller at han ikke var interessert i å lage en film til. For de to nye regissørene har for det meste laget TV-episoder, så på papiret skulle ikke disse to personene egentlig være de riktige personene til å lage en superheltfilm. Men det viste seg at disse to karene virkelig visste hva de holdt på med.

Captain America: The Winter Soldier kostet rundt 1 milliard norske kroner å lage, og den tjente rundt 4,2 milliarder norske kroner på kino. Så Captain America: The Winter Soldier har tjent fine penger allerede på kino.

Sammen med The Avengers synes jeg at Captain America: The Winter Soldier er den beste Marvel-filmen til nå, da regner jeg kun filmene som har noe med The Avengers-filmen å gjøre. Den er ganske mørk og voldelig, selvsagt så skulle jeg har ønsket at filmen hadde aldersgrensen R, men det kommer selvsagt aldri til å skje så lenge jeg lever.

Captain America: The Winter Soldier ser bra ut, filmmusikken er strålende, det samme er actionsekvensene som jeg ble veldig positivt overrasket over. Jeg likte actionkoreografien, den var variert og i enkelte scener brutal. Enkelt fortalt, Captain America: The Winter Soldier er en fin film for oss som liker spenning, dramatikk og gode actionscener.

Jeg likte også skurken i filmen som jeg regner med vil dukke opp i flere filmer. Winter Soldier var ganske skremmende i starten når han hadde på seg en ansiktsmaske som skjulte hans identitet. Når han dukker opp de to første gangene så følte jeg at Captain America: The Winter Soldier hentet mye inspirasjon fra Christoper Nolan og hans to siste Batman-filmer. Måten han blir filmet på økte realismen på selve filmen og karakteren, han føltes ekte og truende ut.

Anthony Mackie kledde også rollen som Falcon. Nå vet jeg ikke noe som helst om karakterene siden jeg ikke leser tegneserier. Men Anthony Mackie gled fint inn i denne rollen. Frank Grillo er også god som skurk. Jeg har alltid likt denne skuespilleren, han er så naturlig i alle rollene han spiller. Men Robert Redford, hva skulle man med denne mannen i en film som dette? Hans karakterer er ikke særlig interessant, han er for dårlig skrevet, og Robert Redford kunne fint blitt byttet ut med en annen skuespiller som kunne vært mer intens og ekkel.

Captain America: The Winter Soldier er en film som klarer det mange superheltfilmer ikke klarer, jeg vil se flere filmer. Akkurat nå så må jeg si at Captain America er min superheltfavoritt i Marvel-filmene som har kommet ut til nå, han står for den beste enkeltfilmen til nå i mine øyne.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, men sortnivået er over alt. I mørkere partier så blir sort byttet ut med grønnskjær, det er andre scener som også har dette problemet.

Dialogen er klar og tydelig. Captain America: The Winter Soldier har et livlig lydspor som klarer å fylle opp rommet flere ganger under actionscenene. Lyden er ikke veldig aggressiv, den er luftig, bred og behagelig å høre på.

Ekstramateriell:
Commentary by Joe and Anthony Russo, & Christopher Markus and Stephen McFeely
Gag Reel (3 minutter)
Deleted Scenes (4 minutter)
Featurettes (14 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.