Visit my YouTube channel here.

Natt til 17. (2014)

natt til 17

Her kommer gutta!

Bilde: 2.39:1
Lyd: Norsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger to bestevenner som får et problem når den ene av dem blir kjæreste med eksen til den andre bestevennen. De skal ut og feste siden det er natt til 17. mai, det blir en natt som vil forandre deres liv og vennskap.

Natt til 17. er en norsk ungdomsfilm som er litt vanskelig å gripe tak i med tanke på budskapet. Det filmen fokuserer på er de to bestevennene som man aldri direkte blir kjent med, heller ikke deres bakgrunn får man mye informasjon om. Det gjør at Natt til 17. ikke helt klarer å fortelle oss seere hvor de sterke båndene kommer fra, noe jeg mener er viktig hvis en film skal lykkes med det den forsøker på.

Samtidig er ikke Natt til 17. en god reklamefilm for byen Oslo med tanke på hvor mange personer som har innvandrerbakgrunn i den byen. Gruppen vi følger er fremtidige fengselsfugler, ingen av dem er sympatiske, spesielt den kvalme Amir tar kaka. Her snakker vi om en stor taper som er i psykisk ubalanse og som trenger en stram og fin tvangstrøye. Han blir i det minste spilt meget godt av Mohammed Alghoul. Jeg hatet den fyren med stor H!

Se bare på gjengen når de er ute etter alkohol og stjeler noen øl. I det minste forsøkte Michael J. Fox å betale for alkoholen i filmen Teen Wolf. Det gjør ikke ugangskråkene i Natt til 17., de lager faenskap og man ønsker dem alt vondt her i livet. De er noen ville dyr som ikke har mange menneskelige trekk.

Så har vi de hvite skuespillerne uten innvandrerbakgrunn, den ene er gal og psykotisk uten at vi får vite hvorfor han hater sjarmøren Amir. Den andre hvite gutten i flokken er den som selvsagt havner i drømmesituasjoner når han blir plukket opp av en gjeng med russeberter og tar en hyggelig fest sammen den hvite djevelen. Det er har realismen begynner virkelig å rakne, filmen blir dessverre fylt opp av stereotyper som andre har gjort narr av tidligere.

Skuespillerne og dialogen er av variabel kvalitet. Det er også noe med karakterene som jeg føler ikke helt klarer å representere virkeligheten. Det er underholdende å se på, men stereotyper i en film som forsøker å være jordnær er aldri en heldig ting.

Natt til 17. er en film som ønsker å fortelle oss hvor sterkt og ødeleggende et vennskap kan være. Man må ta noen tøffe valg her i livet, og noen ganger er det lurt å kutte av et bånd før man selv får ødelagt mye av sin fremtid. Natt til 17. har sine fine øyeblikk, men det blir for mange snarveier og for lite dybde, og manuset er ikke fokusert nok på det den burde legge vekt på.

Skal du se noen virkelige gode filmer om vennskap med dybde og mer normale personer som ikke oppfører seg som dyr, så må vi ta turen over til Sør-Korea og Japan. Der finner du de beste filmene i denne sjangeren.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, veldig lyst og skarpt.

Dialogen er klar og tydelig. Det er lite aktivitet i sidehøyttalerne, filmmusikken som blir pumpet ut fra fronthøyttalerne klarer ikke helt å fylle opp rommet.

Ekstramateriell:
Kommentatorspor med regissør og skuespillere
Bloopers (5 minutter)
Bortklipte scener (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: