Visit my YouTube channel here.

Tusen ganger god natt (2013)

tusen ganger god natt

Jobben eller familien?

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Rebecca, som jobber som krigsfotograf, blir hardt skadd under et oppdrag når hun følger en kvinnelig selvmordsbomber. Når hun kommer hjem stiller ektemannen et ultimatum, hun må velge mellom familien sin eller jobben. Det blir et vanskelig valg for Rebecca, selv om man ikke skulle tro det.

Tusen ganger god natt er den fjerde filmen til regissør Erik Poppe. Erik Poppe er en av de beste regissørene fra Norge, hvis ikke den beste. Nå vet jeg ikke så mye om Erik Poppe, men Tusen ganger god natt skal visstnok være en veldig personlig film, for Erik Poppe jobbet tidligere som fotojournalist.

Tusen ganger god natt er nok en solid film, men man skal være klar over at protagonisten i filmen ikke er en person man normalt sett holder med eller har sympati for. Rebecca er en type person jeg hater intenst. Hun skaffer seg en familie, men hun er så selvopptatt fordi hun er flink i faget sitt, men hun klarer ikke å leve et normalt familieliv. Da burde hun for det første ikke skaffet seg en familie, men det er lett å si når hun er en selvopptatt kvinne som kun tenker på seg selv og ingen andre. Ikke at hun er den eneste i verden, spesielt hvis man er flink med det en holder på med. Da glemmer mange å leve et normalt liv.

Men det skal sies at hun forsøker sitt beste når hun har tenkt å slutte jobben sin. Da er det interessant å se på henne, se hvordan hun takler situasjoner og hva hun er villig til å gi slipp på bare for å føle litt adrenalinrush og glemme ansvaret hun har hjemme innenfor husets fire vegger.

Juliette Binoche storspiller som krigsfotografen Rebecca. Jeg har aldri helt hatt sansen for denne skuespillerinnen, men hun imponerte meg stort i Tusen ganger god natt. De andre skuespillerne får ikke så mye å jobbe med, dette er først og fremst filmen til Juliette Binoche.

Jeg vet ikke om Tusen ganger god natt har så stor gjensynsverdi. Som sagt, dette er en personlig film, og det føler man også. Det er ikke lett å sympatisere med selvopptatte mennesker som mangler empati, samtidig er det også fascinerende å se på når filmer som Tusen ganger god natt har en regissør som klarer å formidle ekte følelser og en svært forvirret karakter som er fanget mellom to stoler.

Bilde: 9/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, lyst og ganske skarpt.

Lyden må jeg si var en skuffende opplevelse. Lyden er tynn og kald, samtidig er den hul og det er litt vanskelig å forstå hva skuespillerne sier. Lydforholdene var ikke helt optimale i mange scener, det blir for mye støy fra omgivelsene.

Ekstramateriell:
Behind the scenes (8 minutter)
Videodagbok fra Marokko (10 minutter)
På settet i Dublin (2 minutter)
På settet i Morokko (8 minutter)
Lørdagsrevyen om Erik Poppe (6 minutter)
Møte med Sidsel Wold og Juliette Binoche (2 minutter)
Niklas kjører Juliette Binoche (11 minutter)
Musikkvideo: Daring to Love
Intervju med Juliette Binoche og Erik Poppe (5 minutter)
Intervju med Erik Poppe (14 minutter)
Intervju med Nikolaj Coster-Waldau (5 minutter)
Intervju med Lauryn Canny (7 minutter)
Intervju med Adrianna Cramer Curtis (3 minutter)
Et øyeblikk med manusjobbing (1 minutt)
Et øyeblikk med komponist Armand Amar (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.