Visit my YouTube channel here.

Gravity (2013)

gravity

Lost in space.

Bilde: 2.40:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

To astronauter havner i trøbbel når romfartøyet deres blir ødelagt. De har lite oksygen, og tiden er knapp. Det første målet er å komme seg om bord en romstasjon, men farer lurer overalt.

Gravity ble en av de største økonomiske og kritikerroste filmene som kom ut i 2013. Filmfans har ventet lenge på en ny film fra regissør Alfonso Cuarón. Det tok hele syv år fra den fantastiske Children of Men, til han kom ut med ny film. Men ventetiden var ikke forgjeves.

Gravity er ikke en særlig realistisk film, men jeg skjønner hvorfor Gravity ble en stor kinosuksess. Den trykker på alle de riktige knappene, selv om jeg ønsket en annen slutt enn den vi fikk. Dette er en film for massene, ikke bare for oss filmsæringer.

Dette er en film som først og fremst ser fantastisk ut. Visuelt er Gravity en nytelse å se på, samtidig er man vitne til fantastisk bruk av kamera under actionsekvenser. Det er noen fantastiske sekvenser her som jeg ikke trodde var mulig å få til med bruk av et kamera, det samme sa jeg når jeg så Children of Men. Jeg må også nevne filmmusikken, igjen må jeg bruke ordet fantastisk. Det er så sårt og dramatisk, nydelig, bare nydelig.

Gravity blir aldri kjedelig. Det skjer noe nesten hele tiden, det skjer så mye at det blir en smule komisk når alt som kan gå galt, går galt. Dette er en film som elsker å torturere de to overlevende. Det er alltid spennende når en astronaut må gripe etter noe i siste liten, ellers er det farvel, for da er det ingen vei tilbake igjen, hvis man da ikke har med noe utstyr som kan hjelpe til. Det ser også veldig vondt ut når astronautene stadig får harde landinger, hvor blir det av blåmerkene?

Men jeg likte ikke så mye karakteren til Sandra Bullock. Dette er en karakter som har gitt opp livet sitt etter at hennes datter døde. Jeg vil ikke si så mye mer, men dette er en typisk film der man følger en person som har gitt opp livet, men som kanskje er villig til å leve videre når nøden er som størst. Det er greit nok, men hun bruker så mye tid på å snakke med seg selv. Hun bør ikke fortelle oss alt hun tenker og holder på med, det ble slitsomt i lengden. Hvis jeg ikke tar helt feil, så mener jeg at Sandra Bullock pleier å prate mye med seg selv i andre filmer også?

Jeg er ganske sikker på at de fleste vil elske Gravity, selv personer som ikke er filminteresserte. Den er urealistisk, men fremdeles veldig spennende og tiden går fort unna.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 8/10

Bildekvaliteten er selvsagt svært god. Det eneste jeg savnet var et litt skarpere bilde, ellers ser dette strålende ut med et godt sortnivå og fantastiske farger.

Dialogen er klar og tydelig. Lyden er krystallklar, og alle høyttalere blir tatt i bruk mange ganger underveis. Alt fra filmmusikk til lydeffekter fyller opp rommet flere ganger på en deilig måte for lydentusiaster.

Ekstramateriell:
Collision Point: The Race to Clean Up Space (22 minutter)
Aningaaq – A Short Film by Jonas Cuarón (10 minutter)
Gravity Mission Control (107 minutter)
Shot Breakdowns (37 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.