Visit my YouTube channel here.

We Are What We Are (2013)

we are what we are

Familien Parker sin mørke hemmelighet ser snart dagens lys.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en kannibalfamilie som må rokere litt i rekkene når moren dør. Samtidig dukker det opp beinrester etter en flom i området, og en eldre mann begynner å grave litt dypere i alle forsvinningene i området de siste tiårene. Det viser seg at familien Parker er kannibaler, og deres hemmelighet henger i en tynn tråd etter flommen.

We Are What We Are er basert på en meksikansk film fra 2010 som jeg så for rundt et år siden. Faktisk er We Are What We Are en bedre film enn originalen. Grunnen er at selve filmproduksjonen er mye bedre, historien fungerer bedre og skuespillerne er også bedre enn dem vi fant vi originalen. Alt er bedre, jeg kan vel ikke si det klarere?

Har du sett originalen, så er rollene byttet om. Det er nå moren som dør i nytolkningen, ikke faren. Samtidig er det to døtre som overtar roret, i originalen er det to sønner. Og moren fra originalen har blitt byttet ut med en mer interessant farsfigur som sliter med helsen.

Filmen er ikke særlig grafisk, den viser ikke så mye, og det er like greit det. Dette er en film som brenner veldig sakte med treg oppbygging. Her er det kvalitet som er i førersetet, ikke vilt tempo med mange hendelser.

We Are What We Are er en ganske mørk og tung film som har en interessant historie å fortelle. Det er også interessant å følge de to døtrene der de blir styrt av faren og familiens tradisjoner. Slutten er ikke like god som jeg kunne ønsket. Filmen burde sluttet 10 minutter tidligere, da hadde We Are What We Are vært ganske tøff, men den blir for feig i sluttminuttene.

Dette er en god kvalitetsfilm som spiller på atmosfæren, og skuespillerne kler rollende de spiller. Liker du mørke filmer med tregt tempo der skuespillerne må bære filmen på sine skuldre, er We Are What We Are en film som er verdt å få med seg. For undertegnede er dette en av årets store overraskelser.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart med matte farger. I vanskelige belyste scener ser man ofte grønnskjær i bildet og litt støy.

Dialogen er klar og tydelig. Sidehøyttalerne blir mest benyttet når det regner, det skjer ikke så mye på lydsiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.