Visit my YouTube channel here.

Evil Dead (2013)

evil dead 2013

Nye demoner.

Bilde: 2.39:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En vennegjeng reiser på en liten hyttetur for å hjelpe en ung kvinne med rusproblemer. De har forsøkt å hjelpe henne tidligere med å slutte med narkotika, uten at de har lykkes. Nå har de bestemt seg for å kjøre løpet helt ut, de kommer ikke til å forlate hytta før de har fått ut all rusen i kroppen til den unge kvinnen. Men så finner en skjeggete mann en bok, De dødes bok, og da starter helvete.

Jeg bry meg ikke lenger så mye om nyinnspillinger. Før så kunne jeg hisse meg veldig mye over at noen våget å lage nyinnspillinger av filmer jeg elsker. Nå bryr jeg meg ikke noe særlig mer over det. Faktisk så gledet jeg meg til å se Evil Dead, da jeg hørte den ikke hadde noe særlig glimt i øyet, var mørk, vill og veldig grafisk.

Åpningssekvensen klarte ikke helt å overbevise meg om at dette ville være en av favorittfilmene mine i 2013. Det dukker opp noen merkelige karakterer som tok meg tilbake til nyinnspillingen av The Hills Have Eyes. Heldigvis var åpningsekvensen ganske kort og unødvendig, etter noen minutter starter Evil Dead, og da følger den originalen veldig mye, men det er noen forskjeller her.

Karakterene er veldig flate, skuespillerne imponerer heller ikke særlig mye. Det er kun kvinnen som har hovedrollen som får godkjent. Man skal ikke bry seg om karakterene i disse filmene, man vil se galskap, blod og grafiske scener i nærbilder. Alt dette leverer Evil Dead!

Det mest imponerende er at dette er den første filmen til regissør Fede Alvarez. Han har kun laget noen kortfilmer før Evil Dead. Hadde jeg ikke sjekket ut hvem han var før jeg så filmen, hadde jeg trodd at filmen var regissert av en ny og gal franskmann. Alle som elsker grøsserfilmer husker den franske nybølgen av grøsserfilmer som kom ut forrige tiår. Til glede for fansen er Evil Dead grafisk som pokker, og selv om den er bekmørk og egentlig ikke har glimt i øyet når det gjelder karakterene, så har den glimt i øyet når den serverer oss stygge, ville grafiske scener som vil få fansen av grøssere til å juble høyt.

Det eneste som var morsomt med karakterene var den skjeggete mannen som virkelig får kjenne det på kroppen og betydningen av ordet smerte. Jeg lo godt etter hvert når han hele tiden nektet å dø, men fy pokker, det ser vondt ut å overleve alt det han blir utsatt for.

Det er ikke bare de grafiske scenene med de gode effektene som imponerer. Filmen er faktisk ganske ekkel og skummel. Jeg skvatt ikke, men enkelte scener var veldig intense og ubehagelige. Visuelt ser Evil Dead strålende ut, det er flere scener her som imponerer med bra kamerabruk.

Filmmusikken er skikkelig god, og en stor faktor til at filmopplevelsen blir virkelig ubehagelig og intens. Jeg elsket når sirenen dukket opp i flere scener, kanskje regissør Fede Alvarez har lyst til å lage en Silent Hill-film? Jeg er ganske sikker på at det hadde blitt den beste filmen av de som har kommet ut til nå.

Evil Dead er en herlig, fantastisk nyinnspilling som gjør at jeg nok får problemer med å se originalen med det første. Jeg er ikke like stor fan av originalen lenger, det er en klassiker, men den tåler ikke helt tidens tann lenger sammenlignet med den andre og tredje filmen i serien.

Du vet filmen er topp når det regner blod mot slutten.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart og ganske skarpt. Nå foregår handlingen mest på natten og inne i den dårlig belyste hytta. Da blir selvsagt bildet mykt i enkelte scener, men Evil Dead ser veldig bra ut med de vanskelige lysforholdene.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet benytter seg av alle høyttalerne, og dette er et livlig lydspor som trykker til når det trengs og som får ut det meste av detaljer.

Ekstramateriell:
Making Life Difficult (8 minutter)
Directing the Dead (7 minutter)
Being Mia (9 minutter)
Cast & Filmmaker Commentary
Unleashing the Evil Force (5 minutter)
Evil Dead the Reboot (10 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.