Visit my YouTube channel here.

Deliver Us from Evil (2014)

deliver us from evil

Dyriske instinkter.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en politimann som etterforsker en sak. Denne saken vil sette hans psyke på prøve da han har gjort ting i fortiden han ikke er stolt av. Men når en mystisk person dukker opp i byen og lager helvete på jord sammen med noen bekjente, så må politimann dykke ned i i mørket og se om han klarer å komme opp igjen.

Deliver Us from Evil er regissert av den ujevne regissøren Scott Derrickson. Han står bak filmer som The Exorcism of Emily Rose, The Day the Earth Stood Still og Sinister. Hans siste film før Deliver Us from Evil, Sinister, var en fantastisk intens filmopplevelse som var et av filmhøydepunktene i 2012.

Men med Deliver Us from Evil så tar han mange steg tilbake. Jeg fikk følelsen av at Deliver Us from Evil var en parodi på en grøsser, men det er den dessverre ikke.

Etter cirka 20 minutter så skjønte jeg hele konseptet, og dette konseptet er ikke skremmende. Mennesker som oppfører seg som dyr fungerer ikke på film, spesielt når man lager en grøsser. Jeg kan akseptere små dyrebevegelser, men ikke at det film skal fokusere på enkelte karakterer som tror de er veldig skumle og mørke der de knurrer og freser. Spesielt kvinnen som får veldig mye fokus er til å gråte av. Jeg skjønner bare ikke hva man tenker på, finner noen virkelig dette skummelt?

Karakterene er bare grå, kjedelige og innholdsløse. Det er ikke noe som er interessant med dem i det hele tatt. Se bare på familiedramaet som blir viet noen få minutter, det er så svak historiefortelling, latskap kalles det.

Skuespillerne får jo ikke noe å jobbe med. Eric Bana er helt ute å kjøre med sin svake karakter, og det er ganske grusomt å se på Eric Bana der han stanger mot en vegg når det er noe emosjonelt som skjer.

Jeg hadde sett frem til Deliver Us from Evil, jeg trodde faktisk den skulle være veldig skummel. Men det her er bare en vanlig demonfilm med personer som oppfører seg som dyr og en veldig svak slutt der filmen på en måte bare slutter og så er hele historien over.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart og selvsagt mørkt. Heldigvis er sortnivået veldig bra, så til å være en grøsserfilm er bildekvaliteten strålende!

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet gjør det man forventer av grøsserfilm, sidehøyttalerne blir tatt i bruk når man venter det og det skaper i det minste et ganske så godt lydbilde.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Illuminating Evil (14 minutter)
Deliver Us From Demons (8 minutter)
The Two Sergeants (8 minutter)
The Demon Detective (10 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: