Evil Dead II (1987)

evil dead II

I’ll swallow your soul! I’ll swallow your soul! I’ll swallow your soul!

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En koselig hyttetur går ikke helt som planlagt når demoner begynner å herje med de levende. Heldigvis finner vi en kar ved navn Ash her, han er tøffing med en motorsag og et haglegevær.

Sam Raimi hevet standarden med oppfølgeren Evil Dead II. Man merker at budsjettet er større, og alt virker mer profesjonelt gjennomført, selv om mange av effektene ikke holder mål sett med dagens øyne.

Likhetene fra den første filmen er mange. Selv om det sies at Evil Dead II er en ren oppfølger, føler jeg selv at det blir en nytolkning av den første filmen. Grunnmuren var bygget, Sam Raimi fjerner litt råte og bygger på videre med humor.

Det som er forandret er til det bedre for filmen. Det er først og fremst humoren som kjennetegner Evil Dead II. Denne filmen regnes som en av de beste grøsserkomedier som er laget, og det kan jeg ikke si noe imot. Det er en leken film som gjør det motsatte av The Evil Dead, den får deg til å le godt.

Skuespillerne overbeviser ikke, men sånn er det med denne type filmer. Men å se en voksen jente kledd som en speider gjør vondt i kropp og sjel. Hvorfor kan ikke folk kle seg riktig?

Når det gjelder slutten, la Evil Dead II opp til en oppfølger som kom fem år etter denne utgivelsen. Army of Darkness fikk et mye større budsjett, og den fulgte formelen fra Evil Dead II med mye humor og galskap. Før elsket jeg den første filmen, nå finner jeg den som den svakeste i trilogien. Den var imponerende i sin tid, men sammenlignet med Evil Dead II og Army of Darkness har den ikke helt tålt tidens tann.

Bilde: 7/10 Lyd: 6/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildekvaliteten er grei nok, men ikke helt på topp. I starten er bildet veldig mykt og det er ekstremt mye korn her. Samtidig ser bildet slitt ut, men når filmen kommer i gang med sin hovedhistorie roer det seg ned og ting blir bedre.

Lyden er veldig tynn og lav. Sidehøyttalerne er veldig stille, det er de tre høyttalerne i front som jobber mest, uten at de imponerer.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Interview with Bruce Campbell (24 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.