Visit my YouTube channel here.

Dead Silence (2007)

dead silence

Remember: whatever happens, don’t scream.

Regissør James Wan er tilbake med Dead Silence. Han er mest kjent for å ha skrevet historien og regissert Saw. Forhåpningene var ikke akkurat lave, for den første Saw filmen er et mesterverk.

Tar du Child’s Play og bakgrunnshistorien til A Nightmare on Elm Street, har du Dead Silence. Selv om Dead Silence tar litt fra de to ovennevnte filmene, ble ikke resultatet som forventet. Filmen er rett og slett kjedelig, og den er ikke spennende.

Den første halvtimen er ok, og atmosfæren er der. Men så faller filmen ifra hverandre. Det er kun tre drap vi ser i filmen, og det går lang tid mellom hvert drap. Selv om Mary Shaw er ekkel, blir det hele ødelagt med tungehistorien og at hun har en gigantisk tunge. Hallo?

Skuespillerne gjør en ok jobb. James Wan har hentet Donnie Wahlberg som også spiller hovedrollen i Saw filmene. Han er litt morsom i filmen, men det er ingen av skuespillerne som får mye å spille på. Jeg følte til tider at det var litt Saw følelse her, og jammen stemte det når slutten kom. Saw har en av de beste sluttene jeg har sett, og Dead Silence har også en kanonslutt. Men jeg fikk ikke den følelsen av å bli så grundig lurt som jeg ble i Saw. Selv om Dead Silence går tregt unna, blir man aldri kjent med rollefigurene i det hele tatt. Da blir ikke opplevelsen slik den ble i Saw. Men uansett er slutten fin i Dead Silence.

Dead Silence skuffet stort. Den starter bra, men lider av en dårlig og tom historie. Filmen har en bra kjenningsmelodi som kunne minne meg litt om kjenningsmelodien til Halloween. Herlig pianomusikk. Dead Silence hadde potensiale. Når all lyd ble borte, så visste man at det skulle skje noe. Dette har jeg aldri opplevd før i denne sjangeren, og akkurat denne delen likte jeg veldig godt.

Jeg kan si det slik. Dette er James Wan sin Darkness Falls, men Darkness Falls er bedre.

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.