Visit my YouTube channel here.

The Silence of the Lambs (1991)

Good evening, Clarice.

The Silence of the Lambs er en god film, men etter flere gjensyn har filmen falt nedover på karakterskalaen. Jeg har aldri vært stor fan av Jodie Foster. Jeg klarer ikke aksenten hennes, hver gang hun åpner munnen får jeg brekningsfornemmelser. Hun er en meget usexy kvinne. Hun er en grei skuespiller, men for meg har hun aldri vært i toppsjiktet. Det er noe med hennes spillestil som gjør at jeg ikke bryr meg om rollefigurene hun spiller. I The Silence of the Lambs spiller hun en irriterende rollefigur som er litt blærete siden hun er en fremragende elev. Jeg takler ikke denne type mennesker i virkeligheten, da takler jeg heller ikke Clarice Starling.

The Silence of the Lambs er spennende og engasjerende helt til det gjenstår 20 minutter. Da stopper filmen opp, tilfeldigheter avgjør om FBI vil redde kvinnen som har blitt kidnappet. Slutten er veldig slapp med en idiotisk scene som ødelegger mye av helhetsinntrykket. I sluttscenen overspiller Jodie Foster noe så voldsomt, sjelden har jeg opplevd så mye overspilling av en rutinert skuespiller. Det kan virke som om hun har fått tidenes lengste orgasme, hun stønner og bærer seg i mørket. Faen hvor dum hun er! Det samme kan sies om seriemorderen som hele tiden har lurt FBI, og så presterer han å gjøre en fatal feil. En dårlig og lite troverdig slutt der Clarice Starling melder ifra hvor hun er hele tiden. Hun kunne da ikke vite at seriemorderen hadde et hjelpemiddel som gir ham klart nattsyn.

Dette er en film som dessverre ikke er helt gjennomført. Det er flere ødeleggende detaljer her som ellers ødelegger en flott historie. Anthony Hopkins er stor som Hannibal Lecter, han er rett og slett skremmende i mange scener. Elegant, men får han sjansen, har du ikke nese igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: