Visit my YouTube channel here.

Bloodsport (1988)

Very good. But brick not hit back!

Frank Dux reiser til Hong Kong for å delta i en ulovlig kampsportturnering han har trent for i mange år. Han skal hedre sin avdøde læremester med å vinne turneringen, men han har ikke fått tillatelse til å delta i denne turneringen av sin arbeidsgiver, som er militæret. Og de har sendt to menn som skal hente ham hjem igjen.

Alle unge gutter med baller hadde et forhold til Bloodsport når man vokste opp på 80-tallet. Akkurat nå kommer jeg ikke på noen kampsportfilmer fra Vesten som er bedre enn Bloodsport. Nærmeste er Undisputed II: Last Man Standing (2006). Undisputed II: Last Man Standing har bedre kampscener, koreografien er nydelig og Scott Adkins er en bedre kampsportutøver på film enn Jean-Claude Van Damme. Men Undisputed II: Last Man Standing har ikke sjarmen til Bloodsport.

Jean-Claude Van Damme har aldri sett bedre ut. Det er virkelig en imponerende fysikk han har i Bloodsport, og kampkoreografien er ganske bra med et kamera som holder distansen fra utøverne. Selvsagt er det en del nærbilder og sakte film, men vi får også se noen fine kombinasjoner som ikke er hverdagskost i kampsportfilmer som er laget i Vesten.

Til glede for damene får vi se de harde rumpeballene til Jean-Claude Van Damme. Han setter også personlig rekord i spagater. Fysikken er imponerende, han leverer noen herlige spark, og mannen var skikkelig myk på den tiden. Imponerende! Bolo Yeung leverer også sin beste rolletolkning som gorillaen med gedigne brystmuskler. Jeg er ganske sikker på at Arnold Schwarzenegger digget den brystkassen. For en gedigen brystkasse!

Man finner også fargerike rollefigurer. Arabere som selvsagt vil voldta en vakker kvinne, men en hvit ridder rydder opp. Vi har den typiske dumme amerikaneren som blir en god venn med protagonisten. Scenen som finner sted på sykehuset setter en standard for homoerotiske scener. Jeg elsker deg, vil aldri bli helt det samme igjen, så finn på noe nytt å si til din partner.

Det er noen større avsløringer i dette avsnittet. En ting som ødelegger er når Chong Li må ty til juks. Ærlig talt, var det ingen av dommerne som så at Chong Li kastet noe dritt i øynene til Frank Dux? Støvskyen kunne man jo se helt til Norge. En annen feil er tenåringen som spiller Frank Dux. Hvor fant man denne rakkeren? Han er så elendig med den lille dialogen han har, at det hele er utrolig å bevitne. For en innlevelse!

Bloodsport er en enkel og morsom film der vi kan nyte en steinhard Jean-Claude Van Damme. Jeg nøt ikke akkurat rumpeballene, den typen er jeg ikke. Vi gutta må hvile øynene på vakre Leah Ayres. Ikke mye til skuespiller, men deilig var hun på den tiden. Hun var billig og villig, skikkelig fin tøyte som gjør alt for jobben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.