Visit my YouTube channel here.

Knock Off (1998)

knock off

What? There are knock-off artists? In Hong Kong? I’m shocked!

Knock Off er ikke så dårlig som kritikerne vil ha det til. Tsui Hark er regissør, og vi er i Hong Kong. Dette er en typisk Hong Kong-film på godt og vondt. Filmen har en skikkelig bra åpningssekvens med en morsom og velkoreografert joggetur.

Men Tsui Hark klarer ikke å følge opp åpningssekvensen. Filmen har ikke mye dødtid, men actionscenene er veldig ujevne. Sluttoppgjøret varer veldig lenge, og her finner man noen gode actionscener, men også generiske actionscener som man har sett så mange ganger at de blir kjedelige.

Dette er som sagt en typisk Hong Kong-film, og da passer ikke skuespillerne vi finner her helt inn. Jean-Claude Van Damme må bruke stuntmann veldig ofte, og det ødelegger veldig mye av helhetsinntrykket når man vet og ser at skuespilleren ikke gjør sine stunts selv. Og jeg forbinder ikke Rob Schneider med actionfilmer. Og i hvert fall ikke at han er i samme film som Jean-Claude Van Damme. Men Jean-Claude Van Damme og Rob Schneider har en ok kjemi, og utveksler noen morsomme replikker, så alt er ikke pyton.

Liten avsløring følger i dette avsnittet. Knock Off byr på en skikkelig godbit når en god venn/bror av Jean-Claude Van Damme blir drept. Fyren åpner safen sin, og inne i safen har det blitt plassert en rakett som tar denne fyren med på en liten tur før han blir sprengt i fillebiter. Den scenen var helt konge, og scenen gjenspeiler tonen filmen har.

Knock Off er ikke så dårlig som kritikerne mener. Filmen har glimt i øyet, og byr på galskap og mye moro. Men den er for ujevn der den i noen scene stråler, mens i andre scener gjesper man.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.