Visit my YouTube channel here.

JCVD (2008)

Jean-Claude Van Damme har en virkelig dårlig dag.

JCVD har jeg ventet lenge på å se. Filmen har høstet gode kritikker, og det sies at dette er den beste filmen til Jean-Claude Van Damme. Filmen er god og ikke minst interessant da JCVD er en personlig film for Jean-Claude Van Damme.

Jean-Claude Van Damme spiller seg selv i JCVD. Han besøker hjemlandet, og det blir en minneverdig retur. Hans karriere og privatliv har nådd bunnen. Han er tom for penger, samtidig kjemper han for å få foreldreretten til sin datter. Bedre blir det ikke når Steven Seagal fjerner hestehalen og stjeler rollen til Jean-Claude Van Damme i en kommende film. Jean-Claude Van Damme stikker innom et postkontor for å ta ut penger, men det er en tur han burde ha spart seg for. Inne i banken er det ranere. Politiet og mediene tror det er Jean-Claude Van Damme som er raneren da ranerne bruker Jean-Claude Van Damme til å besvare telefoner.

JCVD er en spennende film som kan deles i to. Bankscenen og en personlig Jean-Claude Van Damme som leverer en fantastisk monolog der han får ut sine indre demoner. Den scenen viser at Jean-Claude Van Damme er en god skuespiller, bare han får spille rollefigurer han selv kan relatere til. Her er han bare seg selv, og mange mener nok at det ikke er vanskelig å spille seg selv. Det er jeg ikke enig i. Man må ha karisma og samtidig få seeren interessert. Jean-Claude Van Damme har karisma, samtidig har han medvirket i så mange filmer at de fleste vet hvem han er. Dermed blir man som seer interessert når han åpner seg og er ærlig overfor seeren. For denne mannen har levd et turbulent liv. Han er på en måte et omvendt speilbilde av Arnold Schwarzenegger. De har veldig mye til felles.

Nå har Jean-Claude Van Damme bevist nok en gang at han ikke lenger hører i samme bås som Steven Seagal, Chuck Norris og Dolph Lundgren. Han er en av få actionskuespillere som har blitt bedre med årene, nå nærmer han seg 50 år. De fleste ler av Jean-Claude Van Damme, for de har gitt ham opp for lenge siden. Problemet da er at mange ikke har fått med seg hans fantastiske rolletolkninger i In Hell, Wake of Death, Until Death, Replicant og nå JCVD. Det er ikke særlig smart å slenge dritt om en kar når man har gitt ham opp for lenge siden og ikke sett hans siste filmer der han er fantastisk i mer seriøse og mørke roller. Fordommer er ikke bra. Ikke sett Jean-Claude Van Damme i samme bås som tullingen Steven Seagal!

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.