Maximum Risk (1996)

I could find a penguin in a sand storm.

Jean-Claude Van Damme har alltid vært høy på seg selv og andre narkotiske stoffer. Han har spilt dobbeltroller i tre filmer til nå. Må vel være rekord? Maximum Risk er ikke en dårlig film, den byr på masse actionscener som er ganske varierte til å være en film der vi finner Jean-Claude Van Damme i hovedrollen. Ringo Lam stod for regien. På denne tiden pekte formkurven til Ringo Lam kun en vei, nedover. Man kan også se at Jean-Claude Van Damme viser mer av sin mørke side i Maximum Risk. Han ser sliten ut, men det er bare positivt for denne karen, for da ser man at han faktisk kan spille en rolle.

Mitt problem med filmen er at jeg har sett denne type filmer så mange ganger før. Rollefigurene er kjedelige, dumme og deilige. Når jeg sier deilig, mener jeg Natasha Henstridge, som liker å vise seg frem. Hun har en deilig kropp, litt tynn kanskje, men hun er en vakker kvinne. Hun er heller ikke så dårlig skuespiller i denne type roller. Hun gjør sitt beste, og det holder akkurat.

Verre er det med historien som er regelrett kjedelig med russisk mafia og korrupte politimenn. Ingen av skurkene har noe form for personlighet. De er alle like, og det takler jeg ikke lenger hvis ikke filmen har glimt i øyet og strålende rolletolkninger. Derfor foretrekker jeg nå de gamle Steven Seagal-filmene. Steven Seagal var ikke så dårlig som folk skulle ha det til. Det er bare at for mange har sett for få filmer, og har for lite kunnskap. Det er mange som åpner munnen sin som sier ting de ikke har peiling på. Det kalles slitsomme typer.

Maximum Risk er en fartfylt film, men historien og skurkene ødelegger mye av filmopplevelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.