Visit my YouTube channel here.

The Silence (2010)

the-silence

En 13 år gammel jente forsvinner sporløst, og politiet tror at denne forsvinningen har noe med en drapssak på en yngre jente som skjedde for 23 år siden.

The Silence er en tysk krimfilm som brenner sakte. Men karakterene vi følger i filmen er i det minste interessante. Her finner vi to personer som drepte en jente for 23 år siden. Det vil si den ene voldtok og drepte henne, mens den andre sto og så på. Plutselig forsvinner en 13 år gammel jente, og den som sto og så på og som rømte etter hendelsen fatter mistanke at det er hans gamle venn som står bak denne forsvinningen.

Samtidig følger vi politiet som forsøker å finne den 13 år gamle jenta. Den ene av etterforskerne er en sliten type som har begynt å få psykiske problemer. Han gjør alt for å løse denne saken, men man ser underveis at han begynner å bli psykisk sliten av hele saken og arbeidet.

Det er som sagt karakterene i The Silence som er det beste med hele filmen. The Silence er ikke direkte en genial film, det er en velspilt film, merkelig nok brydde jeg meg ikke om det som skjedde med de yngre jentene. Jeg savnet mer følelser, jeg følte ikke noe som helst når vi fulgte foreldrene til de yngre jentene, det gjaldt både den gamle drapssaken og den nye forsvinningen.. Det føltes jo galt ut, men det er ikke min skyld at filmen ikke helt klarer å få frem følelser av desperasjon og ekte sorg.

The Silence brenner litt sakte, og den er litt kjølig. men det er en velspilt film med noen gode karakterer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.