Visit my YouTube channel here.

Money Monster (2016)

money-monster-bd

En dårlig taper.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En kjent finansrådgiver som har sitt eget TV-show får store problemer når en mannsperson tar seg inn i studioet og plasserer en bombevest på TV-verten. Han sier at nå må finansrådgiveren sørge for at de som tapte penger etter et tips fra ham må få tilbake pengene sine. Men hvordan i alle dager skal han klare det?

Money Monster er regissert av Jodie Foster. I hovedrollene finner vi Julia Roberts, George Clooney og Jack O’Connell.

Når jeg satte meg ned for å se Money Monster forventet jeg en lignende film som den sørkoreanske thrilleren, The Terror Live. Det vil si en spennende og intens film der alt kan skje.

Men Money Monster mangler rett og slett nerve og spenning. Den blir for snill, den blir rett og slett det man kan kalle for en Hollywood-film som ikke helt vet hva den ønsker å være og hva den ønsker å si. Mot slutten følte jeg at filmen behandlet seerne som barn, det den forteller oss er så enkelt at jeg ble en smule fornærmet.

Jeg klarte ikke å holde med noen av karakterene. Finansrådgiveren og de andre karakterene har jo ikke mye personlighet eller dybde. Mannen som skaper bråket er naiv og dum, han satset alt han hadde og han tapte. Da må han også tåle den sure svie når han ikke helt følger med i timen.

Som sagt, Money Monster er ikke en spennende film. Den blir for snill, den blir for glatt og til slutt sitter man igjen med en ganske så innholdsløs film som ikke har mye å si til seerne. Jeg trodde ærlig talt at filmen ville gi oss spenning når det gjaldt å se aksjekursen stige eller gå motsatt vei, men den spenningen varte i kun noen få minutter. Etter det blir Money Monster generisk og kjedelig.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart og veldig mørkt, noe som gjør at fargene ikke slår ut i full blomst. Jeg kan ikke si at bildet var sprudlende.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer ikke så mye spennende på lydsiden i Money Monster. Sidehøyttalerne blir ikke tatt så ofte i bruk, og det er kun i noen få scener lydsporet trykker til når våpen blir avfyrt.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (2 minutter)
George Clooney: The Money Man (5 minutter)
Inside The Pressure Cooker (10 minutter)
Analysis Of A Scene: The Showdown (7 minutter)
Music Video (3 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.