Visit my YouTube channel here.

Crime Story (1993)

crime story

Eddie Chan må løse en kidnappingssak.

Crime Story er basert på sanne hendelser. Crime Story er en av Jackie Chans mest seriøse filmer. En rik mann blir kidnappet, og Eddie Chan må løse saken. Det han ikke vet er at en høyt respektert politimann er med på kidnappingen, og han gjør alt han kan får å ødelegge etterforskningen slik at kona til den kidnappede kan betale en veldig høy pengesum slik at mannen blir sluppet fri.

Filmen erstatter kampsport med våpen, men Jackie Chan får i perioder utfolde seg litt med kampsport og noen stunts. Men siden dette er en alvorlig film som er basert på sanne hendelser, er slapstick humoren til Jackie Chan vekk. Det er herlig avveksling å se Jackie Chan spille seriøse roller, for han gjør det bra i Crime Story.

En ting Jackie Chan kan kutte ut, er at han i nesten alle filmer skal holde en moralpreken om hva som er rett og galt i samfunnet. Han gjør det i denne filmen også, men heldigvis banker han ikke dritten ut av sine motstandere for så deretter gi dem en preken om hva som er rett og galt.

Crime Story er en mørk film, men jeg vil ikke kalle den spennende. Noe som er ødeleggende for Crime Story er slutten. Jackie Chan og regissøren havnet etter hvert i tottene på hverandre, og Jackie Chan overtok roret. Var dette bra for filmen? Nei, for slutten er tåpelig og lite gjennomtenkt. Det var ikke slik det skjedde i virkeligheten. Jackie Chan er en dyktig regissør og skuespiller, men noen ganger må han forstå at han er skuespiller og regissøren har sin visjon.

Den korrupte politimannen blir et irritasjonsmoment, og det er situasjoner i filmen som blir litt for dumme etter hvert når han forfølger Eddie Chan hele tiden for å sabotere. Et annet irritasjonsmoment er at Jackie Chan løper rundt i en rosa t-skjorte. Jeg trodde han kun gjorde det i Rob-B-Hood, men tror du ikke han gjorde det i Crime Story også. En mann av dette kaliber løper ikke rundt i rosa. Sånn er det bare!

En ok film, og en annerledes Jackie Chan film.

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: