Visit my YouTube channel here.

Transformers (2007)

transformers

One shall stand and one shall fall.

Transformers er filmen jeg har ventet på i alle år, og tidspunktet var riktig med tanke på hvor langt CGI teknologien har kommet. Transformers: Generation 1 var min favorittserie når jeg var liten, og jeg hadde nesten alle leketøyene. Når jeg først hørte at denne filmen var i produksjon, håpte jeg at det først og fremst skulle handle om Transformers og ikke menneskene. Det er greit at Transformers lander på jorden og at menneskene må ha en liten rolle. Men som i tv-serien hadde aldri menneskene store roller, med unntak av Spike og faren. Dessverre ble min frykt til virkelighet.

Michael Bay er riktig regissør til Transformers, og actionscenene taler for seg selv. Dette er det råeste jeg har sett på år og dager, og Michael Bay har virkelig satt en standard her. Robotene her er så vellaget at jeg ikke trodde mine egne øyne. Men som jeg skrev over, har Transformers et stort problem. Det er at det fokuseres altfor mye på menneskene, og det dreper tempoet veldig mye i filmen. Et annet problem er at i Transformers universet har hver enkelt robot en stor personlighet, og det ser man ikke i filmen. Istedenfor fokuseres det på de kjedelig menneskene som er totalt uinteressante i denne sammenheng. Hvem i pokker bryr seg om disse kjedelige skapningene når store roboter inntar Jorden og lager helvete på jord?

Det tar av heldigvis på slutten. Da får man nok action, men før det skjer er Transformer litt kjedelig til tider med myndighetene som ikke skjønner hva som foregår. De tror også at Autobots er fienden. Alt dette skulle Michael Bay ha kuttet ut, og han burde heller ha valgt en annen vinkling slik at menneskene visste nesten med en gang at Autobots var snille. Da kunne man kuttet ut mange unødvendige og kjedelige scener i min bok. Det er heller ikke bra at Decepticons robotene ikke får noen form for presentasjon i det hele tatt. Det får Autobots, men der er det heller ikke noe å rope hurra for. Det er en veldig kort presentasjon.

Jeg har vokst opp med Transformers, og er en stor fanboy. Så jeg blir veldig kritisk til detaljer i filmen og jeg så for meg hvordan jeg ville ha filmen. Actionscenene og CGI er fra en annen veden, men det blir for lite. Når første gang Autobots og Decepticons støter på hverandre, ble jeg ør i hodet. Kameraet er overalt, og det ristes og kastes overalt. Man ser nesten ikke hva som skjer i det hele tatt, og jeg fryktet at dette ville fortsette utover i filmen for å skjule eventuelle svakheter i CGI. Heldigvis avtar det etter hvert, og man ser helheten i kampscenene. Robotene mangler dybde og personlighet, og dette gjelder spesielt Decepticons. Jeg vil rett og slett si at dette var elendig! Michael Bay, hvis det blir en Transformers 2 film, så legg all fokuset på det riktige her og det er Transformers og ikke menneskene!

En annen ting som jeg fryktet var at Transformers ville holde en for lett tone, og det stemte. Jeg hadde håpet på en mye mørkere og alvorligere film. Når filmen har aldersgrensen 11 år, sa det seg selv at Transformers ville bli en film som også inneholdt en del komedie. Jeg synes ikke det var passende i det hele tatt, ihvertfall ikke så mye som det er i filmen. Sånn er det når filmstudioene tror de tjener mer penger på å ha lavere aldersgrense. Live Free or Die Hard noen?

Når det gjelder utseendet til robotene var det ikke mange jeg kjente igjen i robotform. Optimus Prime er vel den eneste, men de har prestert å lage munn på Optimus Prime! Robotene er for like når de er i robotform, og igjen har man ikke jobbet nok med hver enkelt robot. Hvorfor forandre robotene til det ugjenkjennelige? Det verste eksempelet var Frenzy, som ble Transformers Jar Jar Binks. Hvorfor skal man ikke være tro mot det originale utseendet til robotene når alle superheltfilmene er det? Det er helt på trynet, og det blir ikke riktig.

Høydepunktet for meg i filmen er når Bonecrusher deler en buss i to og havner i slåsskamp mot selveste Optimus Prime. Herregud for en scene, og det er veldig synd at denne scenen var så kort.

Skuespillerne gjør en grei jobb, men jeg er lei av pene damer som springer rundt i høyhelte sko og trange bukser når helvete bryter løs. Det ser veldig dumt ut for å si det veldig pent. Gi meg heller Sigourney Weaver damer som i det minste er troverdige. Skuespilleren som gjør den beste jobben er Shia LaBeouf. Han leverer en god rolletolkning og utstråler karisma. Han er på en måte Spike her, med tanke på Spike og Bumblebee var bestevenner. Når det gjelder Megatron sine stemme, var den bedre enn forventet. Men Hugo Weaving er ingen Frank Welker, og Frank Welker skulle ha gitt stemmen til Megatron. Hugo Weaving har jo et mye større navn, men jeg håper Frank Welker kan gi stemme til Megatron hvis det kommer en Transformers 2. Hugo Weaving sin stemme ble altfor mørk.

Nå håper jeg at denne filmen gjør det bra, slik at det kan lages en skikkelig oppfølger og en skikkelig Transformers film der det fokuseres på robotene og en mørkere stemning. Gi meg Grimlock og Dinobots, og til dessert Metroplex. Det hadde vært noe det!

7

13 thoughts on “Transformers (2007)”

 1. Selvfølgelig, man kødder ikke med barndomsminner! 🙂 Nå mangler det bare en skikkelig He-Man film, så er jeg fornøyd. Transformers og He-Man var det store i min barndom, og The Goonies selvfølgelig.

 2. Tror jeg leide The Goonies 2 ganger i mnd i mine yngre dager. Elsket starten på den filmen, den var ganske mørk og spennende. Har ikke turt å se den igjen ennå, for du vet hvordan filmer du elsket da du var mindre, blir en skuffelse når du har blitt noen år eldre. Men en fantastisk barnefilm er det.

 3. Mere character development for Autobotene og decepticonene, er jo de som liksom skal være heltene og skurkene i Filmen, greit med mennesker slengt inn i historien, men de er ikke sjela til historien om kampen mellom to faksjoner av en rase avanserte ikke biologisk livsform.
  Filmen var en god mix av Independence day, Armageddon og E.T. (Independence Day: Super advanced aliens try to destroy earth and everything in their path) (Armageddon: asteroider igjen 🙂 (E.T. Sam og Bumblebee hookin up and beeing buddys)
  Selv om kamera bruken og diverse småting plager meg fordi jeg er en stoor fan av franchisen, så er det veldig mye som veier opp igjen.
  Musikken vel å merke fra Steve JAblonsky: Hans Zimmers apprentice, digger musikken hans både i The Island og TF. Gleder meg veldig mye til TF2 og håper Spielberg tar litt tak i Bay og sier mere character development for robotene.

 4. Helt enig, mindre mennesker.

  Hadde vært fint med en Rated R Transformers. Det hadde blitt saker. Men håper Transformers 2 blir mørkere, og jeg vil ha Grimlock, Metroplex og Galvatron. Men hvis Metroplex blir for vanskelig, så håper jeg på Omega Supreme. Skal jo være en stor mulighet for Galvatron med tanke på slutten i den første filmen. Blir ihvertfall spennende å se.

 5. Ja, blir veldig spennende å se hvor de går med neste film, håper egentlig å slippe galvatron, selv om han blir en svær-kanon. Men likte veien de tok med Megs i filmen, *Puny Fleshlings* og så knipser han en mann rett i en bil OUCH thats gotta hurt..

 6. Liker best sesong 3 av Transformers. Megatron er gal, men Galvatron er helt vill og mer hatful enn Megatron. Elsker Galvatron som du sikkert forstår 😉

  Men den scenen du nevner, jeg vil ha mer av det, og jeg vil se Decepticons rive i stykker mennesker, haha. Kan ihvertfall trampe litt på dem, bare litt…

 7. Ja, megs var mere gal ja, beste er jo fighten mellom han og optimus i the animated movie, håper på en sånn fight i TF2 🙂 uten at optimus dør da..
  Liker galvatron også 🙂

 8. Jupp, de teaset litt for mye med en del basis-konsepter fra tegneserien, starscream vs megatron er kjempe viktig.. Det er en av tingene som jeg digger.

 9. Åssen tror du Grimlock ville funket a? kjøretøy eller original dino, vis Michael Bay tørr å gjøre det..

 10. Litt vanskelig spørsmål. Siden jeg vokste opp med Transformers så vil jeg selvsagt ha ham som dino. Han burde transporteres helst med fly og da hadde det perfekte valg vært Skyfire som er svær. Nå er jo dinobots uovervinnelige når de forvandler seg seg til dinosaurer, og jeg kan ikke se for meg dem som fly/bil da.

  Da ender jeg opp med at Grimlock må være dinosaur, og at han lempes inn i store kampscener. One man army 🙂

  Nå er det en liten stund siden jeg så Transformers, men Dinobots kunne vel fly korte strekninger hvis jeg ikke husker helt feil? Men det tappet dem for energi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.