Visit my YouTube channel here.

Transformers: Dark of the Moon (2011)

All hail Megatron!

Jeg håper dette blir den siste filmen i serien, for selv om dette er morsom underholdning den siste timen, er hele serien ganske så tom. Å bruke så mye tid på å repetere meg selv gidder jeg ikke mer, men det er rett og slett ikke særlig morsomt å se nok en film der menneskene får mesteparten av tiden, og der robotene for tredje gang ikke eier noe form for personlighet. Autobots har farger, det har ikke Descepticons, hva faen er poenget med å gjøre robotene ugjenkjennelige når mange av oss vokste opp med disse artige karakterene? Og hvorfor har plutselig ikke Autobots noen fly, kun kjøretøy?

Det som redder denne tomme filmen er actionscenene, det visuelle og filmmusikken. Historien har blitt fortalt to ganger før, så historien bringer ikke noe nytt. Det som gjorde serien bra var at det alltid dukket opp noen nye spennende roboter, det gjør det ikke her. Robotene i denne trilogien er sjelløse og lite karismatiske, utseendet på spesielt Descepticons holder ikke mål, de ser alle like ut. Hva faen er poenget, og hvorfor får tapere uten hjernekapasitet gjennomslag for sine ideer?

Michael Bay er vel den i verden som lager de beste actionsekvensene siden James Cameron ikke lager så mange filmer om dagen. Mange fisefine fjotter ler av Michael Bay, jeg skjønner hvorfor når vi ser den første tomme første halvtimen der alt er så pent og sterilt med pene mennesker og bygninger. Men når det gjelder actionscener er mannen en ubestridt ener dette tiåret. Alt fra sakte film til actionkoreografi er nydelig å se på, og filmmusikken er dramatisk. Denne mannen får adrenalinet til å pumpe, og Transformers: Dark of the Moon har noen fantastiske actionscener, spesielt der de militære styrkene leker Superman. Nydelig å se på, bare nydelig.

Den siste timen redder filmen, før det er filmen langtekkelig og lite morsom der sikkert Michael Bay viser hvor barnslig humor han har. Han har humor når aldergrensen er høyere enn PG-13, som i Bad Boys II, men humoren i Transformers: Dark of the Moon holder ikke mål. Og jeg er så lei av dumme myndigheter som gjør bare gale valg hele tiden, tenk å sende Autobots i eksil når de er de eneste som kan stoppe ondskapen. Forsøkte Michael Bay seg på en The Dark Knight mon tro?

Megan Fox har blitt byttet ut med Rosie Huntington-Whiteley, uten at det gjorde så mye utslag. Selv om Megan Fox ser ut som en litt sliten utbrent hore, er hun i det minste mer sexy og pen enn Rosie Huntington-Whiteley. Rosie Huntington-Whiteley ser bare rar ut i ansiktet, som en kloning av Cameron Diaz med trutmunn og sin store nese, et froskeansikt. Forskjellen mellom disse to skuespillerne er som natt og dag. Megan Fox er isdronningen uten personlighet, Rosie Huntington-Whiteley har varme og energi, men er lite sexy.

Den første filmen er fremdeles den beste, Transformers: Dark of the Moon er klart bedre enn Transformers: Revenge of the Fallen, ikke at det skulle så mye til. Men filmen er så tom og glatt, men som lett popcornfilm kommer den i mål, såvidt. Men ekte Transformers-filmer er ikke noen av disse filmene i denne trilogien. De som har skrevet manus virker som noen dumme stuter som faen ikke skjønner poenget med serien. Når de først klarte å gjøre det riktig med Teenage Mutant Ninja Turtles, burde noen smarte folk også kunne gjøre det riktig med Transformers.

For siste gang, det handler ikke om mennesker, det handler om roboter! Er det så vanskelig å forstå?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.