Maleficent: Mistress of Evil (2019)

Hvem er den ondeste av den ondeste?

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Aurora skal gifte seg med drømmeprinsen, og hun ønsker også at Maleficent skal være en del av bryllupet. Men den slemme dronningen har en ond plan, og Maleficent blir igjen skurken i eventyret, selv om hun ikke er det.

Maleficent: Mistress of Evil er regissert av Joachim Rønning (Max Manus, Kon-tiki), og i hovedrollene finner vi Angelina Jolie, Elle Fanning, Sam Riley og Michelle Pfeiffer.

Jeg husker jeg likte den første filmen, og jeg har likt det meste Joachim Rønning har regissert, så jeg hadde i det minste litt forventninger om at jeg ville få se et nytt og spennende eventyr. Men der tok jeg feil!

Maleficent: Mistress of Evil er ikke i nærheten av den første filmen. Dette er en helt unødvendig oppfølger med et syltynt manus som ikke byr på en god eller interessant historie. Dette har vi sett før og mye bedre.

Jeg kan ikke si at filmen er laget med et halvt hjerte, for det er ikke sannheten. Her har man brukt minimalt med energi. Kreativitet finner man ikke, historien engasjerer ikke og Angelina Jolie virker ikke mye interessert i å spille denne karakteren med det slappe manuset.

Elle Fanning er grusom, men den verste av dem alle er Harris Dickinson. Han har like mye karisma som den døde sjelen til Bruce Willis. I en storproduksjon som dette må han være den kjedeligste prinsen jeg har sett i mitt liv!

Visuelt sett er Maleficent: Mistress of Evil en grisestygg film. Dette er prisen man nå betaler når mange av de beste selskapene som lagde CGI måtte legge ned for at de store studioene i Hollywood ikke ville betale for kvalitetsarbeid. Dagens filmer ser ganske stygge ut, jeg vil si ting så bedre ut før. Og slik burde det absolutt ikke være.

Maleficent: Mistress of Evil er ikke en film som vil gi voksne en god filmopplevelse. De aller yngste barna vil sikkert like det de ser. Men for oss voksne er det ingenting å hente her. Dette er et kjedelig eventyr uten magi. Det eneste vi får se er en stygg verden med dataeffekter som ser 20 år gamle ut, hvis ikke eldre.

Ekstramateriell:
Origins of the Fey (3 minutter)
Aurora’s Wedding (3 minutter)
If You Had Wings (4 minutter)
Maleficent: Mistress of Evil VFX Reel (2 minutter)
Extended Scenes (4 minutter)
Outtakes (2 minutter)
Music Video (3 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.