Ford v Ferrari (2019)

Ikke kjøp Ford!

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Dette er historien om når Ford bestemte seg for å ta opp kampen mot Ferrari og vinne Le Mans-løpet.

Ford v Ferrari er basert på sanne hendelser, og etter å ha sett filmen så ønsker jeg aldri å kjøpe bilmerket Ford. Jeg ble kvalm av hele Ford-konsernet, men det hadde jeg sikkert blitt av andre bilmerker også. De er nok veldig like hele gjengen, men i denne filmen handler det om Ford som er den store, stygge skurken! Poenget med filmen er å vise oss hva et stort konsern tenker og hva en bilfører må ofre for bleikfeite menn i stygge dresser.

Vi følger en bilmekaniker og sjåfør som begynner å dra på årene. Han får en sjanse av Carroll Shelbie til å teste ut en bil som skal promotere Ford-konsernet. Poenget er å vinne Le Mans-løpet som Ferrari dominerer helt. Det viser seg at denne sjåføren er den beste av dem alle, og han har et unikt talent med å justere bilen og føle hva som stemmer og ikke stemmer.

Men han er ikke en person som selger sjelen sin til menn i dresser, så han får en fiende som han må jobbe under og han representerer Ford-konsernet. Ford-konsernet mener at han er en dårlig representant for deres merke, så de ønsker å ha andre sjåfører enn den beste av dem alle, noe som ikke Carroll Shelby er enig i. Så her bli det gnisninger tidlig i samarbeidet.

Dette er ikke den dypeste filmen med tanke på at den er basert på sanne hendelser. Det lukter litt Oscar-agn av hele filmen. Den er varm, og karakterene blir litt stereotypiske. Selvfølgelig er filmen velspilt når man finner Christian Bale og Matt Damon i hovedrollene.

Bilkjøringen har jeg sett bedre, jeg følte aldri at pulsen økte noe særlig. Det mest spennende var når sjåførene presset opp turtallet mot det røde merket.

Ford v Ferrari er ikke en film som overrasker noe særlig. Jeg kjente ikke noe til historien, og selv om jeg ikke kjente til historien så visste jeg for det meste hva som ventet bak neste sving. Så filmen klarte aldri helt å overraske meg.

Men det skjer noe mot slutten når protagonisten blir lurt, og igjen så kommer aldri noensinne til å kjøpe noe som heter Ford. Men nå er det jo som sagt ikke kun Ford-konsernet som har mange lik i skapet. Og en må jo lure på hvorfor noen feiret som om de hadde vunnet. For noe æreløse svin!

Ford v Ferrari er en trygg familiefilm som for det meste er varm og hyggelig. Den byr ikke på så mange ubehageligheter.

Ekstramateriell:
Bringing the Rivalry to Life (60 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.