Visit my YouTube channel here.

The Art of Self-Defense (2019)

Verdens verste kampsportskole!

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En pingle av en såkalt mann blir banket opp en kveld når han har vært i butikken og kjøpt noe hundefor. Han våkner opp på et sykehus, og etter sykehusoppholdet oppsøker han en karateskole og han blir medlem der. Han har tenkt å lære å bli en ekte mann, og hans mentor og læremester tar ham under hans vinger. Han viser den unge mannen den mørke siden av kampsport, og han gjør alt for å manne opp sine elev.

The Art of Self-Defense er ikke en film for alle. Hvis du for eksempel hatet en film som Observe and Report, en film som undertegnede elsket, så er ikke dette filmen for deg.

Jeg elsket tonen, humoren og idiotien vi opplever når protagonisten finner ut at han har blitt medlem i en sinnssyk karateklubb der medlemmene gjør alt for å få noen striper på beltene sine. De er villige til å drepe andre for å få sine striper. For en hyggelig klubb!

Protagonisten er en usikker mann, og han blir jo selvfølgelig spilt av Jesse Eisenberg. Jeg har problemer med denne drittmannen, men vi som hater denne drittmannen får jo belønning når han blir grisebanket tidlig i filmen. Men greit, han er god i denne filmen.

Humoren er av den mørke sort, det tar litt tid før filmen begynner å ta av. Men når det først begynner å ta av, og vi får se hva som skjer på kveldstreningen der kun et fåtall av medlemmene er inviterte, så begynte jeg å falle mer for filmen og den latterlige historien om det å bli en ekte mann. Filmen følger opp humoren og hva som foregår i denne klubben på en god og morsom måte, og jeg elsket scenen når protagonisten og hans mentor står ansikt til ansikt.

Men det er ikke vanskelig å skjønne hva som foregår når det gjelder hvem som stod bak grisebankingen av protagonisten. Jeg følte heller ikke at filmen forsøkte å skjule det for lenge.

The Art of Self-Defense er ikke en tradisjonell kampsportfilm. Som sagt, se for deg en karatefilmutgave av Observe and Report. Da vet du hva som venter, og du vet også om dette er en film for deg.

Ekstramateriell:
Informercial – Faces of Fists
Faces of Fists vol. 1-4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.