Alita: Battle Angel (2019)

Du store øyne!

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

En kyborg med hukommelsestap forsøker å finne ut hvem hun var, for tiden har løpt fra henne og hun har hukommelsestap. Men hun merker at hun er en krigsmaskin, spørsmålet er da om hun var snill eller ond og ikke minst hva hun kjempet for.

Alita: Battle Angel er basert på en japansk manga som selveste James Cameron var interessert i å lage en spillefilm av. Men han bestemte seg for å lage Avatar, men nå har filmen kommet og den har blitt regissert av Robert Rodriguez. Et merkelig valg i mine øyne, med tanke på hvilke sjangere han lager sine beste filmer i. Vi snakker ikke om Spy Kids dere!

Nå har ikke undertegnede noe kjennskap til mangaen som filmen er basert på, men jeg satt uansett skuffet igjen. Dette føles ut som en generisk Hollywood-produksjon som dessverre ikke har en engasjerende historie å fortelle. Universet som de har skapt ble for meg totalt uengasjerende, jeg likte ikke dette universet og med unntak av protagonisten så likte jeg heller ikke noen av karakterene.

Og her kommer et stort problem som kommer sikkert til å bli verre med årene som kommer. Hollywood har ikke gode nok skuespillere lenger, dette gjelder spesielt yngre skuespillere som skal erstatte de eldre etter hvert.

Når man ser på hva man har samlet opp av yngre skuespillere i Alita: Battle Angel, så er det til å gråte av. Ting var bedre før i Hollywood, det er sikkert og visst, for dagens yngre skuespillere føles nesten helt like ut og man finner jo nesten ikke noen skikkelige talenter som man vet vil bli knallgode skuespillere. Hvor er neste River Phoenix?

Se bare på Keean Johnson, han spiller gutten som protagonisten faller for. Han er tom, talentløs og helt blottet for utstråling. Hvor finner man disse tomme og talentløse skuespillerne? Og det hjelper heller ikke at Ed Skrien er med. Han ser alltid merkelig ut, og det blir ikke bedre når han ser ut som han gjør i Alita: Battle Angel. Når jeg ikke trodde fyren kunne bli mer eklere, så tok jeg skammelig feil!

Jeg er også drittlei av den manglende utstrålingen til Mahershala Ali. Jeg hatet ham etter den tredje sesongen av True Detective. Det virker som om noen har stappet en tommel opp i rumpehullet hans, han er så stiv og selvhøytidelig. Jeg liker ikke ham som skuespiller lenger, jeg håper ikke at noen ønsker å se ham som en ny Blade. Jeg sovner bare av å se navnet til denne tørrpinnen!

Det er ikke mye mening å finne i Alita: Battle Angel. Protagonisten forsøker å finne ut av sin fortid, og hun deltar i en farlig konkurranse som er uengasjerende og som aldri øker pulsen.

Noen vil sikkert finne det sjarmerende at hun har så store øyne og liten munn, men jeg tenkte hele tiden på sneglekvinnfolket i Guardians of the Galaxy. Hun kunne også minne meg on en sexdukke som sikkert japanske menn får tenning av. Det meste er stygt i denne filmen, spesielt kyborgene med menneskehoder. De er så stygge og motbydelige, man må jo bare le av dette tullet!

Actionscenene imponerer heller aldri. Vi har sett dette her før og bedre i lignende filmer, det er ikke noe nytt å hente her. Og pulsen øker heller ikke når protagonisten får juling eller ligger dårlig an, for jeg klarte ikke å bry meg om henne da hun ikke har mange lag som karakter. En film har normalt sett en oppgave, det er at vi som seere skal føle med og håpe på at alt vil ordne seg for protagonisten. Men når skurken er anonym, og jeg følte aldri at noe stort stod på spill, da klarer jeg ikke å bry meg.

Jeg vet ikke om det vil komme en oppfølger til Alita: Battle Angel, men det burde det med tanke på slutten som er helt åpen, og det sier seg selv at dette er var ikke en skikkelig slutt. Så det kommer sikkert før eller siden en oppfølger. Men det er ikke en oppfølger jeg eventuelt ser frem til, for dette er ikke noe annet enn en ganske så tom Hollywood-produksjon som ikke ble laget på riktig måte. Det er best at Hollywood holder seg langt unna Asia, og når de først bestemmer seg for å lage filmer basert på asiatisk verk så burde de lage animasjonsfilmer. Det tror jeg hadde vært best i dette tilfellet, og i tidligere og kommende filmer også.

Ekstramateriell:
Alita’s World (14 minutter)
From Manga to Screen (21 minutter)
Evolution of Alita (20 minutter)
Motorball (6 minutter)
London Screening Q & A (27 minutter)
10 Minute Cooking School: Chocolate (5 minutter)
2005 Art Compilation (2019) (14 minutter)
Scene Deconstruction (11 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.