Visit my YouTube channel here.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

the hobbit the battle of the five armies

Tid for et stort og langt slag.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Det er flere forskjellige grupper som vil ha tak i skattene som dragen Smaug voktet. Det vil bli et stort slag som finner sted utenfor murene til Lonely Mountain.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies er den siste og avsluttende filmen i The Hobbit-trilogien. Nå er det vanskelig å ikke avsløre hva som skjer i starten, så jeg kommer til å nevne det i neste avsnitt. Det kommer sikkert ikke som noen stor overraskelse det som skjer med tanke på tittelen som filmen har.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies starter med at dragen Smaug angriper den lille byen Laketown. Det tar ikke lang tid før han blir drept, og da starter et stort slag som varer nesten hele filmen ut.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies er så å si en ren actionfilm. Det store slaget som finner sted etter at dragen Smaug blir drept må vel være et av de lengste slagene i filmhistorien.

I de to første filmene introduserte og etablerte man karakterene. Det er ingen nye karakterer som blir introdusert i den tredje filmen, så her fokuserer man kun på action og et stort slag.

Den eneste interessante som skjer ved siden av slaget, er det som skjer med lederen og kongen for dvergene, Thorin. Han har blitt syk av grådighet og forandrer seg helt som person. Denne forvandlingen er ikke noe nytt, dette har vi sett mange ganger før, og man kan jo lett dra paralleller til Gollum og hva som skjedde med han når han fikk tak i ringen som gjør en usynlig.

Men hva med det store slaget, bryr man seg om karakterene og deres skjebne? Jeg kan dessverre ikke si ja på det punktet. Det som overrasket meg mest var at det kom noen overraskende dødsfall som jeg ikke forventet i denne trilogien. Det er faktisk flere overraskende dødsfall her, enn det var i The Lord of the Rings-trilogien. Man skulle jo ha trodd at det skulle ha vært omvendt. For dette er en filmserie som er basert på en barnebok, så det er merkelig å se at man velger å drepe noen sentrale karakterer, mens de vi ble kjent med i Lord of the Rings-trilogien, overlevde nesten alle mann.

Det store slaget byr på en hel haug med lange actionsekvenser. Det er heldigvis flere gode actionscener i filmen, men jeg blir fremdeles kvalm av å se alle dataeffektene i denne serien. Når jeg ser film, så vil jeg se en film med praktiske effekter og ikke en film som ser ut og føles ut som et dataspill. Det er spesielt når det er flere hundre karakterer på skjermen at det ser jævla falskt ut, og det ser heller ikke særlig bra ut.

Det beste hadde nok vært å laget kun to filmer i denne serien. For det store slaget skulle vært kuttet ned med rundt en halvtime, og jeg merket ikke heller så mye under de mest dramatiske scenene der noen sentrale karakterer dør. Hadde man klart å trimme dette ned til to filmer, hadde det nok fungert mye bedre, men etter to filmer og så en film som kun fokuserer på et stort slag så mister man kontakt med det man har sett og opplevd med de andre karakterene i de to første filmene. På en måte tvinger The Hobbit: The Battle of the Five Armies deg til å se alle tre filmene på en gang samme dag, mulig da de mest emosjonelle scenene fungerer mye bedre.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 4/10

Det er lite negativt man kan si om bildekvaliteten. Bildet er klart og skarpt med mye detaljer. Fargene er gode og varme. Full pott!

Lydsporet er også selvsagt i toppklassen. Dialogen er klar og tydelig, lydsporet fyller opp rommet mange ganger underveis og lyden er varm og stram. Det eneste jeg savnet var mer luft i lyden, det ble litt innestengt og stramt.

Ekstramateriell:
Recruiting The Five Armies (12 minutter)
Completing Middle Earth (30 minutter)
“The Last Goodbye” – Music Video
New Zealand: Home Of Middle Earth – Part 3 (6 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.