Visit my YouTube channel here.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

the hobbit an unexpected journey

Eventyret starter for Bilbo Baggins.

Bilde: 2.40:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Bilbo Baggins må hjelpe en gjeng med dverger med å få tilbake sitt kongerike som en drage har okkupert.

Jeg har ikke lest boken som filmen er basert på. Jeg har lest The Lord of the Rings, og jeg har selvsagt sett filmene. Jeg vet at folk har klaget over at The Hobbit: An Unexpected Journey ble delt opp i tre filmer, selv fant jeg ikke noe problemer med det for jeg kan ikke si at The Hobbit: An Unexpected Journey ble kjedelig. Den første timen blir litt langdryg, men etter det så blir det fart og delvis spenning her.

Nå så jeg 2D-utgaven av The Hobbit: An Unexpected Journey. Minuset med det er at man ser hvor mye kameraet legger til rette for 3D, spesielt dybden i bildet. Og dataeffektene ser også dårligere ut da man føler at man ser et dataspill med levende skuespillere.

Siden The Hobbit: An Unexpected Journey er basert på en barnebok så finner man ikke den samme mørke tonen som man fant i de tre The Lord of the Rings-filmene. Det mest skuffende var orkene som etter det jeg husker var dataanimerte alle sammen. De var fryktelig skumle i The Lord of the Rings-filmene, det er de ikke her.

Jeg følte underveis at The Hobbit: An Unexpected Journey ble veldig lik de tre The Lord of the Rings-filmene med tanke på nøkkelscener og spesielt mot slutten av filmen. Dette skuffet meg, kanskje det var her Peter Jackson tok seg stor frihet med å hale ut tiden. Jeg følte heller ikke at heltene var i fare som i The Lord of the Rings, som var en mye mørkere film. Og noe av det mest skuffende var dataeffektene som det ble for mange av. Jeg følte jeg så et dataspill komme til live, en mellomting hadde vært fint.

Martin Freeman synes jeg ikke var særlig god i rollen som Bilbo Baggins. Han klarer ikke å vise følelser, han har det samme ansiktsuttrykket hele tiden. Greit man gikk lei av sutringen til Elijah Wood, men han hadde i det minste flere ansiktsuttrykk og viste følelser med sine store øyne.

The Hobbit: An Unexpected Journey er selvsagt en film man må se hvis man elsker dette universet. Jeg liker fantasifilmer, og selv om jeg følte at jeg hadde sett mye av dette fra før, så likte jeg det. Men denne serien blir ikke like god som The Lord of the Rings-trilogien.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er selvsagt perfekt. Det er skarpt, fargene er varme og detaljene kommer tydelig frem. Det er ingenting å klage på.

Lydsporet er også perfekt. Lyden fyller rommet, det er kraft i lydsporet og dialogen er høy og tydelig. Man skal ikke forvente mindre enn perfeksjon, og det får man med denne utgivelsen.

Ekstramateriell:
Theatrical Trailers
Game Trailers
New Zealand: Home of Middle Earth
Video Blogs (127 minutter)
-Start of Production
-Location Scouting
-Shooting Block One
-Filming in 3D
-Locations Part 1
-Locations Part 2
-Stone St. Studios Tour
-Wrap of Principal Photography
-Post-production Overview
-Wellington World Premiere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.