Visit my YouTube channel here.

Avengers: Endgame (2019)

En ny sjanse.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

The Avengers får en ny sjanse til å rette opp tapet mot Thanos når de oppdager at de kan reise tilbake i tid. Har de fått et tips av selveste Superman eller?

Heldigvis er Avengers: Endgame en god del bedre enn den skuffende Avengers: Infinity War. Avengers: Endgame bruker god tid på å bygge opp historien de første 90 minuttene. Karakterene er triste og skuffet over tapet av venner og familie etter at Thanos vant kampen og han halverte befolkningtallet i universet. Men når Ant-Man banker på døren så har han en ide som kan snu alt.

Jeg likte den rolige oppbyggingen der vi følger de sentrale karakterene tett. Man skjønner hva de har tapt og hva de savner. Etter det blir det mye action, en skikkelig CGI-fest, som aldri fungerer helt i min verden. Det ser ikke så bra ut, men det viktigste er at historien blir fortalt på en dramatisk måte og vi vet jo hva som står på spill.

Det fine er at enkelte skuespillere er ferdige i sine roller, og det burde ikke være så vanskelig å gjette hvem som sier farvel når de stadig har hintet om at de har blitt for gamle eller har gått lei av å spille karakterene de spiller.

Og jeg må jo bare si at Chris Hemsworth aldri skulle ha spilt Thor, for han ser bare dum ut med langt skjegg og ølmage. Jason Momoa hadde vært perfekt som Thor, ikke den australske tufsen som heter Chris Hemsworth. Det føltes ut som om Chris Hemsworth forsøkte å være Jason Momoa med dårlig skuespill. Jeg ønsker jeg kunne reise tilbake i tid og byttet ut Chris Hemsworth med Jason Momoa!

Dramatikken redder mye av den andre halvdelen som er litt skuffende. Det er den første halvdelen i mine øyne som er den beste halvdelen når vi følger triste superhelter. Man sitter jo litt igjen med en klump i halsen etter noen avsluttende scener, for vi har jo fulgt skuespillerne og deres karakterer i mange år, så det blir jo spesielt også. På det punktet henter jo filmen noen gratispoeng uten at den trenger å jobbe så mye for den emosjonelle reaksjonen til seerne. Men det fortjener skuespillerne også, de har vært dyktige og de kommer alltid til å bli husket for disse rollene.

Ekstramateriell:
Remembering Stan Lee (7 minutter)
Setting the Tone: Casting Robert Downey Jr. (5 minutter)
A Man Out of Time: Creating Captain America (12 minutter)
Black Widow: Whatever it Takes (7 minutter)
The Russo Brothers: Journey to Endgame (5 minutter)
The Women of the MCU (5 minutter)
Bro Thor (4 minutter)
Deleted Scenes (5 minutter)
Gag Reel (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.