The Avengers (2012)

Jorden trenger helter.

Bilde: 1.78:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Deleted Scenes, Gag Reel, Marvel One-Shot: Item 47, A Visual Journey

Loki har nok engang en ond plan på lur, og Jorden er igjen truet. Hvem kan stoppe invasjonen? The Avengers!

The Avengers har vært den største kassasuksessen i år, og det er ikke så vanskelig å forstå da den frir til alle som liker tegneserier og superheltfilmer. Trekkplasteret er selvsagt at filmen samler sammen noen av de mest kjente superheltene i historien. De fleste enkeltfilmene som bygde opp til The Avengers, skuffet meg stort. De var ganske dårlige, heldigvis har The Avengers en mørkere atmosfære som hjelper mye, og selvsagt at alle egoene er samlet i en og samme film. Jeg lo også noen ganger, det var noen artige, korte øyeblikk her som mange vil le av, og det er bra.

Filmen er god, og det er mye takket være alle de store og kjente superheltene samlet i en og samme film som må samarbeide når jorden er i ferd med å bli invadert av onde og mektige krefter. Her får man servert herlige actionsekvenser, og selvsagt den grønne, store monsteret som stjeler showet. Jeg snakker selvfølgelig om Hulk. En ting jeg ikke skjønner er hvorfor er Hulk så rolig i det store slaget i byen der han plutselig klarer å tenke klart, mens han går totalt amok i den første scenen han forvandler seg?

Det som ødelegger er spesielt mot slutten i det store slaget der man ser at skuespillerne står foran et lerret, spesielt i flyscenene med nærbilder. Jeg skjønner ikke hvorfor man ikke kan få dette til å si mer realistisk ut, med tanke på budsjettet og hvor langt datateknologien har kommet. Jeg er heller ikke særlig begeistret over skurken, Loki. Han er jo helt lik General Zod fra Superman II. Loki er like opptatt av at alle skal knele for ham, og det blir flaut å høre på hans taler og forklaringer på hva som driver ham. Han er en typisk tegneserieskurk som virkelig er endimensjonal. Drakten til Captain America ser bare idiotisk ut, jeg kan skjønne at man ikke forandrer på draktene til superheltene. Men hvorfor ikke, når Transformers-filmene ble ødelagt av at man tok seg store friheter når det gjaldt å forandre utseende og farger på robotene som jeg vokste opp med. Drakten til Captain America har ikke tålt tidens tann, så hvorfor skal kun fansen av Transformers straffes med ugjenkjennelige roboter? Thor ser heller ikke særlig kul ut, han ser ut som en sliten, gammel heavyrocker som trenger en vask eller ti. Hans kostyme ser fremdeles like idiotisk ut, her skulle Michael Bay tatt kommandoen og forandret helt på kostymet til Thor.

The Avengers holdt det den lovte, dette er et actionspekket eventyr der mange fans vil få oppfylt sine våte drømmer.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Lyden er klar, men dialogen er litt lav og lydsporet mangler trykk. Der man forventer at høyttalerne skal virkelig sparke fra seg, så skjer ikke det, det blir rett og slett for pent og pyntelig. Jeg forventet mer i det store slaget mot slutten av filmen, eksplosjonene var det ikke mye trykk i.

Bildekvaliteten er god, men det er veldig mange myke scener her. Jeg forventet et mye skarpere bilde, og mer fyldigere farger. Alt jeg savnet, fikk jeg se i det store og siste avgjørende slaget. Da ble bildekvaliteten betraktelig bedre.

Ekstramaterialet består slettede scener, en kortfilm, litt bakom filmen og tabbeklipp. Dette er standard ekstramateriale.

2 kommentarer til «The Avengers (2012)»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.