Visit my YouTube channel here.

Captain America: Civil War (2016)

captain-america-civil-war-bd

Venner blir fiender.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Captain America og Iron Man skiller lag etter en uoverensstemmelse.

Captain America: The Winter Soldier er etter min mening til nå den beste Marvel-filmen, da mener jeg fra den første Iron Man-filmen og frem til nå. Captain America: Civil War er en av filmene jeg har gledet meg mest til å se i 2016, og mye av grunnen til det er at filmen har de samme regissørene som sto bak Captain America: The Winter Soldier.

Vi vet fra før at når det finnes superhelter, så finnes det også problemer rundt dette der sivile liv går tapt. Captain America: Civil War tar opp dette temaet, slik som The Dark Knight og Batman v Superman: Dawn of Justice.

Det hele starter med at under en aksjon går sivile liv tapt, og nå må the Avengers skrive under på en kontrakt at de kun får lov til å gå til aksjon når myndighetene sier det. Cirka halvparten av the Avengers skriver under, men Captain America vil ikke det og dette splitter the Avengers opp i to grupper. På den ene siden finner vi Captain America og hans allierte, på den andre siden finner vi Iron Man og hans allierte. Thor og Hulk er ikke med i denne filmen.

Underveis dukker en gammel kjenning av Captain America opp, nemlig Winter Soldier. Han blir beskyldt for å ha plantet en bombe som drepte flere sivile liv, og det er kun Captain America som tror at det er noen andre som står bak det hele. Men som vi husker er Winter Soldier hjernevasket, og det vil selvfølgelig skape problemer for Captain America og hans allierte.

Når man skal forsøke å anmelde en film som Captain America: Civil War, må man ha sett alle de foregående filmene. Når jeg sitter nå og skriver denne anmeldelsen så er jeg litt før i hodet, for det er mye å gripe tak i, for det er alltid en synlig rød tråd som leder til noe jeg ikke har noe form for kunnskaper om. Marvel har alltid en plan, en helhet, og selv om jeg ikke vet hva som venter, så gjør det ting mer spennende for en som ikke leser tegneserier.

Temaet er hevn, og ikke minst gamle sår som ikke har helt grodd, som andre kan benytte seg av. Det dukker opp en mystisk person som bruker Winter Soldier for alt han er verdt for å ødelegge samholdet til the Avengers. Men hvorfor vil han det?

Spilletiden er på rundt 145 minutter før rulleteksten dukker opp på skjermen. De første actionsekvensene består for det meste av nærkamper, noe som fungerer greit. Men det tar ganske lang tid før vi får se noen actionscener som virkelig imponerer.

Den første timen fokuserer først og fremst på historiefortellingen der superheltene prøver å finne frem til en felles løsning på problemet etter at sivile liv gikk tapt under åpningsaksjonen vi så. Men det er ikke første gang at sivile liv har gått tapt i dette universet, det var vel verre i Avengers: Age of Ultron?

Så dukker det opp en mystisk person som har en agenda, og denne mystikken griper tak i deg og du vil vite hvem denne personen er og hvorfor han lager problemer for våre superhelter. Og vi liker jo Winter Soldier gjør vi vel ikke? Så vi bryr oss om ham, vi ønsker at han skal bli bra igjen.

Hvis du ikke vil vite hvilke superhelter som dukker opp i Captain America: Civil War, så ikke les videre.

De fleste har vel fått med seg at Spider-Man dukker opp i en mindre rolle i Captain America: Civil War. Det er nå Tom Holland som spiller Spider-Man, og han har virkelig fått en sexy tante i Marisa Tomei. Snakk om å gå fra gråstein til en skinnende perle da! Tante May har blitt plutselig sexy!

Black Panther dukker også opp, eller Catman kan man vel kalle ham. Han ble jeg ikke så begeistret over, han tok meg tilbake til 90-tallet når det ble laget noen forferdelige superheltfilmer. Han er ikke kul nok for undertegnede.

Vision liker jeg bare ikke. Han passer ikke inn i det hele tatt, han hadde passet fint i en X-Men film. Men i dette universet ser han bare så jævla dum ut. Jeg blir kvalm av å se og tenke på ham, for en stygg karakter!

Det er en stor actionsekvens i filmen og det er når superheltene denger løs på hverandre. Dette er en veldig god og underholdende actionsekvens som vil få frem smilet ditt. Det er variert, jeg følte at vi fikk god oversikt over hva som hendte på skjermen og det er faktisk Ant-Man som stjeler showet. Han har noen fantastiske scener som bringer inn mye humor i alt alvoret.

Spider-Man forsøker han også, men jeg synes ikke han lykkes i det hele tatt i Captain America: Civil War. Det var noe med Spider-Man som jeg følte ikke passet inn, men han glir nok bedre inn etter noen filmer til kan jeg tenke meg. Han ble kanskje litt veik for meg her, selv om han er sentral når en kjempe skal felles. Det skal sies at jeg likte tolkningen av Peter Parker, vi er mer tilbake til Tobey Maguire og hans rolletolkning. Tom Holland vil garantert takle denne rollen og sjarmere oss i fremtidige filmer når han blir mer varm i trøya under actionscener.

Når det gjelder Tony Stark ser vi endelig en mer menneskelig side. Han er mer alvorlig her, han har noen fine kommentarer når det gjelder Spider-Man, men mot slutten ser vi en sårbar Tony Stark som er helt ute av balanse. Det var jammen meg på tide!

Når filmen er slutt forstår man at Marvel har en plan. For historien i seg selv fungerer kun hvis man har sett de fleste Marvel-filmene, minus Thor-filmene og The Incredible Hulk. Starter man å se Captain America: Civil War før de andre filmene tror jeg du vil føle at du ser en ganske tom film. Men poenget er at her slår det sprekker i forholdet mellom to lederskikkelser, og det er interessant å følge Captain America som hele tiden forsøker å beskytte sin gamle venn og skurk, Winter Soldier.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart og detaljert, men bildet er ikke så skarpt som jeg forventet det skulle være. Sortnivået er bra, men fargene er litt matte som gjør at bildet blir litt livløst.

Lydsporet er meget bra. Dialogen er klar og tydelig, side og bakhøyttalerne får mye å jobbe med. Dette er et meget bra og livlig lydspor, som kanskje kunne vært litt mer aggressivt. Noen vil nok synes at lydsporet kanskje er litt for snilt, jeg kan skjønne den, men jeg fikk det jeg var ute etter.

Ekstramateriell:
Audio Commentary By Anthony & Joe Russo And Christopher Markus & Stephen McFeely
Featurettes (54 minutter)
Deleted & Extended Scenes (8 minutter)
Gag Reel (2 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.